2308 Objavljeno 18 novembar 2019 Autor: Bojan Trgić

Na pitanje Micro mreža o novoj Odluci o upravljanju javnim prostorom za prakiranje motornih vozila, dostavljen nam je odgovor o novinama koje su nastupile, kao i o povlašćenim parking kartama.

Na zadnjem zasjedanju Skuptšine grada Gradiška, između ostalih, došlo je do izmjene pravila o parkiranju motornih vozila na području grada. Jedna od glavnih izmjena, kako ističu u Odjeljenu za komunalne i stambene poslove, jeste ukidanje takozvanih kandži, koje su stavljane na točkove automobila, te je smanjena kazna za prekorečenje vremena parkiranja ili neplaćanja sa 30KM na 20KM.

Pored navedenih stavki, jedna od njih bode oči građanima, a u pitanju su povlašćene parking karte koje imaju stanari i radnici zaposleni na budžetu. Ta godišnja karta iznosi 50KM, što je zasmetalo građanima koji rade u privatnom ili NVO sektoru, gdje se osjećaju diskriminisani, jer je za njih cijena 200KM.

Građani smatraju da bi prema svima trebalo da se odnosi ravnopravno, osim mjesta predviđenih za osobe sa invaliditetom, kojima je neophodno da imaju adekvatno i besplatno parking mjesto.

Da li se radi o diskirminaciji sami prosudite, ovog puta bez kadnži ali ne i ako imate strane tablice na vašim vozilima.