Na pitanje Micro mreža o novoj Odluci o upravljanju javnim prostorom za prakiranje motornih vozila, dostavljen nam je odgovor o novinama koje su nastupile, kao i o povlašćenim parking kartama.

Na zadnjem zasjedanju Skuptšine grada Gradiška, između ostalih, došlo je do izmjene pravila o parkiranju motornih vozila na području grada. Jedna od glavnih izmjena, kako ističu u Odjeljenu za komunalne i stambene poslove, jeste ukidanje takozvanih kandži, koje su stavljane na točkove automobila, te je smanjena kazna za prekorečenje vremena parkiranja ili neplaćanja sa 30KM na 20KM.

Pored navedenih stavki, jedna od njih bode oči građanima, a u pitanju su povlašćene parking karte koje imaju stanari i radnici zaposleni na budžetu. Ta godišnja karta iznosi 50KM, što je zasmetalo građanima koji rade u privatnom ili NVO sektoru, gdje se osjećaju diskriminisani, jer je za njih cijena 200KM.

Građani smatraju da bi prema svima trebalo da se odnosi ravnopravno, osim mjesta predviđenih za osobe sa invaliditetom, kojima je neophodno da imaju adekvatno i besplatno parking mjesto.

Da li se radi o diskirminaciji sami prosudite, ovog puta bez kadnži ali ne i ako imate strane tablice na vašim vozilima.

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

13
dec2019

Eksplozija u poznatom noćnom k...

U Dositejevoj ulici u Gradišci noćas je odjeknula ekplozija, a kako "Nezavisne" saznaju u pitanju je...

13
dec2019

"Bljesak" pred čitao...

Promocija romana "Bljesak", autora Željka Mandića biće održana 15. decembra u 18 časova u banjalučko...

13
dec2019

Gradski fudbalski savez Gradiš...

Gradski fudbalski savez Gradiška organizuje svečanu manifestaciju na kojoj će biti proglašeni najbol...

13
dec2019

Zlatan Vidović o ulozi u filmu...

Zlatan Vidović glumac je Narodnog pozorišta Republike Srpske koji je prve glumačke korake započeo u...

Joomla! Debug Console

Sesija

Informacije profila

Iskorišćenost memorije

Upiti baze podataka