Budžet opštine Srbac u protekle tri godine je stabilizovan čime su stvoreni uslovi da se naredne godine povećaju redovna izdvajanja određenim kategorijama stanovništva.

Načelnik Odjeljenja za finansije opštine Srbac Vladimir Gužvić rekao je da je nacrtom budžeta za narednu godinu, koji je usvojen na novembarskom zasjedanju srbačkog parlamenta, predviđen iznos od 8,1 milion KM što je za 100.000 KM više od planiranog rebalansa za ovu godinu.

- Namjera nam je da povećamo sredstva za poljoprivredne proizvođače sa 50.000 na 60.000 KM, za sport sa 110.000 na 120.000 KM i prevoz učenika sa 6.500 na 18.000 KM, a u planu je i povećanje broja mjesečnih stipendija i naknada za novorođenu djecu - rekao je Gužvić.

On je istakao da će biti omogućen i regres za godišnji odmor korisnicima budžeta što nije bila praksa ranijih godina.

Gužvić je dodao da je u planu i finansiranje značajnog broja kulturnih i sportskih manifestacija, kao i veća pomoć socijalnim kategorijama, a biće izdvojeno i 20.000 za hram Vaskrsenja Gospodnjeg u Srpcu, čija izgradnja je u završnoj fazi.

Predrag Koščica iz Kukulja kaže da će mnogo značiti najavljeno povećanje sredstava za poljoprivrednu proizvodnju. 

- Već sam do sada dobijao pomoć od opštine za nabavku sistema za navodnjavanje, a planiram i da obnovim mehanizaciju tako da me raduje što se više vodi briga za nas poljoprivrednike - rekao je Koščica.

Branko Grahovac, predsjednik srbačke Sloge, koja se takmiči u drugoj ligi Republike Srpske kaže da je za pohvalu što opština već nekoliko godina u nizu povećava izdvajanja za rad sportskih kolektiva.

- Naš klub ima dugu tradiciju i bez pomoći opštine ne bismo opstali sve ove godine. Imamo i školu fudbala sa 70 polaznika koji treniraju besplatno, po čemu smo jedan od rijetkih klubova u Srpskoj. Zato nam veoma znači što će naš rad biti snažnije podržan - rekao je Grahovac

Povećanje prihoda

Vladimir Gužvić rekao je da je u posljednja tri mjeseca došlo do značajnijeg povećanja prihoda po raznim osnovama što je, između ostalog, dovelo do toga da nacrt rebalansa budžeta iznosi osam miliona maraka. 

- Racionalno smo trošili sredstva ne samo u tekućoj, već i prethodnim godinama, o čemu svjedoči podatak da su ukupne obaveze opštine od 2016. do 2018. godine smanjene za 1,8 miliona KM - rekao je Gužvić.

/Glas Srpske/

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

13
dec2019

Sutra svečani doček za zlatnu...

Svečani doček za zlatnu teniserku grada Gradiška, koja je naš grad proslavila u dalekoj Americi, osv...

13
dec2019

Odgađa se izbor najboljih fudb...

Usljed blokade rada Fudbalskog saveza Republike Srpske, zbog intervencije Republičke uprave za inspe...

13
dec2019

Film "Djeca Kozare"...

Režiser Lordan Zafranović izjavio je da je potpuno razočaran što Filmski centar Srbije treći put ni...

13
dec2019

Inspekcija zabranila rad FSRS,...

Republička uprava za inspekcijske poslove Republike Srpske zabranila je rad Fudbalskom savezu RS ka...

Joomla! Debug Console

Sesija

Informacije profila

Iskorišćenost memorije

Upiti baze podataka