Lokalne zajednice u Republici Srpskoj mogu da se prijave do 31. januara 2020. godine za Deveti projekat "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" koji je pokrenut danas, rekao je Srni predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu Milorad Arlov.

- Planiran je dolazak velikog broja djece uzrasta od 10 do 15 godina iz socijalno najugroženijih srpskih porodica sa Kosmeta. Planirano je da i ove godine projektom budu obuhvaćena djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju iz udruženja roditelja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice - kaže Arlov.

On je dodao da će djeca sa Kosmeta u Srpskoj boraviti od 13. do 21. juna 2020. godine, a kao i proteklih godina boraviće kod vršnjaka u cijeloj Republici Srpskoj.

- Dolazak djece planiran je u dvije grupe. U Brčkom će u subotu, 13. juna, biti organizovan centralni doček gostiju koji će biti smješteni kod vršnjaka u lokalnim zajednicama u sjeverozapadnom dijelu Srpske. Domaćin dočeka je brčansko Srpsko prosvjetno i kulturno društvo Prosvjeta - naveo je Arlov.

On je dodao da je za 14. juni planiran centralni doček u Andrićgradu učenika i nastavnika koji će boraviti lokalnim zajednicama na jugoistoku Srpske, a domaćin su opštine Višegrad i Han Pijesak.

Arlov podsjeća da je do sada u okviru osam projekata u 27 gradova i opština Srpske boravilo oko 4.500 srpske djece sa Kosmeta u pratnji 400 prosvjetnih radnika, te ističe da su projekat podržale institucije Republike Srpske.

On kaže da su akciju podržali i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Arlov je zahvalio lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj koje su podržale projekat izgradnje Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju.

On je dodao da je za ovu akciju do 31. decembra u Srpskoj otvoren i humanitarni broj 1412.

/Srna/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

13
dec2019

Sutra svečani doček za zlatnu...

Svečani doček za zlatnu teniserku grada Gradiška, koja je naš grad proslavila u dalekoj Americi, osv...

13
dec2019

Odgađa se izbor najboljih fudb...

Usljed blokade rada Fudbalskog saveza Republike Srpske, zbog intervencije Republičke uprave za inspe...

13
dec2019

Film "Djeca Kozare"...

Režiser Lordan Zafranović izjavio je da je potpuno razočaran što Filmski centar Srbije treći put ni...

13
dec2019

Inspekcija zabranila rad FSRS,...

Republička uprava za inspekcijske poslove Republike Srpske zabranila je rad Fudbalskom savezu RS ka...

Joomla! Debug Console

Sesija

Informacije profila

Iskorišćenost memorije

Upiti baze podataka