Optuženi Benedi Đukanović zvani Bendžo (42) i stradali napadač Željko Kovačević (42) ispalili su iz automatskih pušaka najmanje 36 hitaca na džip banjalučkog biznismena i vlasnika agencije "Sektor sekjuriti" Slaviše Krunića (48), pri tome usmrtivši njega i njegovog pratioca Žarka Pavlovića.

Tom prilikom vozač džipa "tojota" Goran Ilić je ranjen, ali je uspio da iskoči i iz službenog pištolja ispali 14 hitaca prema Đukanoviću i Kovačeviću koji su mu uzvratili pljabu. U međusobnoj razmjeni vatre Kovačević je poginuo, a Đukanović pobjegao.

Ovo je navedeno u optužnici Republičkog tužilaštva koja je zbog pomenutog zločina podignuta protiv Đukanovića te Emilija Balde (53) i bivšeg radnika "Sektor sekjuritija" Rodoljuba Gajića (35) iz Banjaluke. Balda terete da je Kovačeviću javio kada je džip krenuo ka mjestu napada, a Gajića, koji je čuvao Krunićevu suprugu i djecu, da je pomogao u zločinu.

On je, navodi se u optužnici, Kovačeviću odavao informacije o kretanju, obezbjeđenju Krunića, kako bi mu oprostio dug. Optužnicu protiv njih potvrdio je Okružni sud u Banjaluci te im produžio pritvor.

Ročište za izjašnjenje o krivici zakazano je za 22. januar, a suđenje u ovom slučaju trebalo bi da počne krajem februara ili u martu.

Prema Zakonu o krivičnom postupku RS, Sud ima rok od 30 dana da nakon izjašnjenja o krivici zakaže suđenje, a, izuzetno, taj rok se može produžiti za 30 dana. Tužilaštvo Đukanovića i Balda tereti da su zajedno sa ubijenim Kovačevićem organizovali, pripremili i 22. aprila počinili zločin, a  Gajića za pomaganje u izvršenju ubistva. U optužnici se navodi da su Đukanović, Baldo i Kovačević zločin pripremali od januara do 22. aprila 2019. u Laktašima kada su se sreli u kafiću i detaljano dogovorili plan zločina.

Odatle su Đukanović i Kovačević naoružani automatskim puškama otišli u Romanijsku ulicu u Glamočanima u blizinu Krunićevog imanja i napravili sačekušu u žbunju. Baldo je ostao u blizini lokala pored kojeg treba da naiđe Krunić u vozilu kako bi im dojavio da ide ka zasjedi.

Nakon što je džip banjalučkog biznismena naišao, Baldo je telefonom javio Kovačeviću. Kada je džip, koji je vozio Ilić naišao pored zasjede i usporio, Đukanović i Kovačević su otvorili rafalnu paljbu iz automatskih pušaka.

Pavlović, koji je bio suvozač i Krunić koji je sjedio iza njega, usmrćeni su na mjestu. Ilić je bio teško ranjen, ali je uzvratio na vatru. Đukanović je nakon što je u razmjeni vatre poginuo Kovačević, uspio da pobjege s puškama koje je sakrio 50 metara dalje od mjesta ubistva.

Istraga

Istraga je trajala skoro devet mejseci, a osumnjičeni Emilio Baldo je uhapšen veče nakon ubistva. Rodoljub Gajić je "pao" početkom maja, dok je Benedi Đukanović nakon zločina uspio da pobjegne i predao se nakon 52 dana skrivanja. Đukanović, Baldo i pokojni Kovačević poznati su policiji po krivičnim djelima, a neki su osuđivani i imaju "debele" dosije.

/Glas Srpske/

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

29
jan2020

U Srpskoj nema razloga za pani...

Institut za javno zdravstvo RS u saradnji sa resornim ministarstvom i zdravstvenim ustanovama širom...

29
jan2020

Rasvijetljena provala u kuću u...

Rasvijetljeno je krivično djelo ''Teške krađe'' na području Policijske uprave Gradiška, saopšteno je...

29
jan2020

U prošloj godini gradiški vatr...

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška u prošloj godini imali su pune ruke posla. Uku...

29
jan2020

Halo efekat i lažno Sunce

Znam, većini Vas prva asocijacija na zimu jeste snijeg.Kao jedna od posljedica postojanja kristalića...

Joomla! Debug Console

Sesija

Informacije profila

Iskorišćenost memorije

Upiti baze podataka