Selidbe

Na području Policijske uprave Gradiška oduzeto je šest putničkih automobila zbog počinjenih saobraćajnih prekršaja.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška od 01.02.2020. godine sprovode se mjere i radnje pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa ciljem unaprijeđenja stanja bezbjednosti u saobraćaju.

Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju vrši se putem savremenih radarskih sistema namijenjenih za digitalno snimanje prekršaja prekoračenja brzine, bez zaustavljanja vozila, a u akciji su angažovani i službeni presretači.

Tokom sprovođenja pojačanih mjera i radnji navedenim radarskim sistemima do sad je evidentiran 901 prekršaj prekoračenja brzine kretanja vozila.

Podsjećamo da mobilni radarski sistem funkcioniše u svim vremenskim uslovima i da poseban efekat postiže u noćnim uslovima, a moguće je i mjerenje brzine vozila na udaljenosti od 500 metara, u više saobraćajnih traka u oba pravca.

Takođe, navedeni radarski sistem smanjuje mogućnost korupcije, jer svaki od uređaja ima memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, a vozačima koji počine prekršaj evidentiran navedenim radarskim sistemom obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Takođe, tokom sprovđenja mjera i radnji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju izvršeno je i privremeno oduzimanje šest putničkih vozila zbog počinjenih težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja gdje su propisane zaštitne mjere i zbog bojazni da će nastaviti sa vršenjem prekršaja. Oduzimanje je izvršeno od lica koja su višestruki povratnici u izvršenju prekršaja i koji imaju veće iznose neplaćenih novčanih kazni u Registru novčanih kazni.

Policijska uprava Gradiška će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem aktivnosti vezane za kontrolu brzine kretanja vozila, te apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobaćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
feb2020

Zbog gripa moguća i obustava n...

Od osnovnih škola u Republici Srpskoj zatraženi su podaci o broju đaka koji izostaju zbog gripa, na...

21
feb2020

Novi slučaj opasne vožnje u su...

Svaki metar auto-puta u Republici Srpskoj je pod budnim okom “crvenih čuvara” koji danonoćno motre n...

21
feb2020

Granična policija: Povećan bro...

Granična policija BiH evidentirala je u prošloj godini 536.583 prelaska granice BiH državljana iz z...

21
feb2020

Poznat identitet učesnika u kr...

Svađa nekoliko muškaraca, u gradiškom naselju Rovine, okončana je krvavim obračunom, u kojem je jedn...