Na osnovu podataka o broju izdatih rješenja putnicima o stavljanju u izolaciju, karantin i pod zdravstveni nadzor prilikom ulaska u BiH, preko graničnih prelaza na području Srpske, u protekla dva dana smanjio se broj putnika.

U ponedeljak 23. marta inspektori su izdali rješenja za 498 putnika, dok se u utorak 24. marta taj broj smanjio na 377. Najveći broj putnika ušao je preko graničnih prelaza Gradiška, Brod, Rača i Donja Gradina, saopštili su iz Inspektorata RS.

''Od ponedeljka je u funkciji i šatorski karantin na lokaciji bivšeg carinskog terminala u Gradišci, gdje se upućuju putnici sa Graničnog prelaza Gradiška pod pratnjom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske. Mjere izrečene od strane republičkog inspektora podrazumjevaju stavljanje putnika u karantin u odgovarajuće šatorsko naselje u mjestu ulaska u RS u trajanju koje odredi doktor medicine radi praćenja eventualne pojave simptoma zarazne bolesti izazvane korona virusom'', kažu u Inspektoratu RS i apeluju na sve građane da ne kreću na put ukoliko zaista nemaju realne potrebe, jer će nadležni organi preduzimati restriktivne mjere u ciau sprečavanja unosa i širenja virusa korona u RS.

/Srpskainfoo/