143 Objavljeno 10 april 2020 Autor: Micro Mreza

Šestoro Dubičana izliječeno je od infekcije korona virusom i pušteni su kućama iz republičkog karantina u Studentskom domu u Banjaluci, potvrdio je za Srpskainfo Radenko Reljić, načelnik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije u Kozarskoj Dubici.

''Očekujemo povoljne rezultate testiranja za još dvojicu Dubičanina. Ukoliko to bude prema očekivanju, dans će se i oni vratiti kućama'', rekao je Reljić. Svima slijedi kućna izolacija u trajanju od dvije sedmice, a potom povratak redovnim obavezama.

On je sve sugrađane zamolio da se strpe i odgovorno ponašaju i u narednih petnaestak dana, kada se, prema procjenama i analizama iz okruženja i svijeta, očekuje vrhunac epidemije. Reljić je podsjetio da je opština Kozarska Dubica nabavila i organizovala podjelu 10.000 zaštitnih maski po mjesnim zajednicama, gradu, javnim preduzećima, većim prodavnicama i drugim mjestima.

Očekuje se da posredstvom Crvenog krsta u Kozarsku Dubici stigne još 3.000 maski. Značajna je i pomoć u prehrambenim i higijenskim paketima koje je za siromašne porodice obezbijedila Vlada Republikie Srpske a ove sedmice podijelili volonteri Crvenog krsta.

Dušan Drljić, član Štaba za vanredne situacije naglašava da je veoma važna disciplina koju stanovništva koje je problem shvatilo veoma ozbiljno i odgovorno a mjere i preporuke Štaba provode na veoma odgovoran način.

''U svemu je bitna humanist i solidarnost koju pokazuju Dubičani, razvija se volonterizam, omladina iskazuje veliku spremnost da pomogne starijima u nevolji. U Dubici imamo sve više primjera koji jačaju društvene odnose, afirmišu istinske vrijednosti među našim ljudima, što je veoma važno u ovoj situaciji'', rekao je Drljić za Srpskainfo.