Nove cijene autobuskih karata na području opštine Gradiška stupile su na snagu 1. marta i sada su skuplje za 50 pfeninga pojedinačna karta, a mjesečna karta za oko 10 odsto. Većinu linija na području ove opštine "drži" privatni prevoznik "Pavlović turs", koji je sudeći po pravilniku opštine prekršio zakon.

Kako je javni prevoz lica komunalna djelatnost, ista bi trebala biti regulisana u dogovru sa Skupštinom opštine Gradiška, no kako nam poručuju iz opštine njih niko nije konsultovao za povećanje cijena, i za poskupljenje su saznali od nas, pa oni smatraju da je to kršenje zakona, te da će u sljedećih nekoliko dana poslati inspekcije na teren.

Nisu ni građan ove opštine ostali ravnodušni, iako većina njih nije htjela ništa da komentariše pravdajući se da su nemoćni i da privatnici u ovoj državi rade kako hoće. Samiru Begoviću iz Rovina je samo čudno što je mjesečna karta poskupila, jer, kako kaže nije očekivao da će se ovo desiti.

"Meni je karta sada 50KM, a bila je 46KM, znači da je skuplja za neke četiri marke. Cijena u jednom pravcu mislim da je skuplja za pola marke, a šta da radimo. Naše je da platimo i vozimo se", poručuje Samir sliježući ramenima.

Za studenta Stefana Sukaru poskupljenje karte je nefer i nekorektno iz razloga jer je ionako cijena bila previoska.

"Kao redovan putnik, mislim da poskupljenje karte nije fer i korektno. Stara cijena karte je bila veliki izdatak za srednjoškolce i studente, a trenutnu da ni ne spominjem. Veliki minus je taj da već unazad godinama nema popusta na indeks. Svakako da razumijem i autoprevoznike, ali ovo je jedan korak unazad za nas sve."

Potražili smo pojašnjenje i od preduzeća "Pavlović turs", no, nismo dobili nikakve odgovore. Ostaje da vidimo da li će opštinska inspekcija utvrditi nepravilnosti ili će formirane nove cijene ostati na snazi. Bilo kako bilo ispaštaju najviše građani, koji nemaju drugog izbora jer moraju da koriste usluge prevoznika.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

20
sep2018

Tragična priča o sjajnom glumc...

Potresnu životnu priču o legendarnom Perhanu iz "Doma za vješanje" ne bi izrežirao ni Kusturica...

19
sep2018

Zaposli se u Kini kao nastavni...

Želite da radite u Kini kao nastavnik engleskog? Komunikativni ste, motivisani i volite rad sa djec...

19
sep2018

Manastir Nikolje - Najstarija...

Šumovita i stjenovita klisura koju rijeka Zapadna Morava prosijeca probijajući se između visokih pla...

19
sep2018

Kako je crna princeza jugoslov...

Margita Stefanović Magi bila je klavijaturistkinja grupe EKV koja je do danas postala jedna od ikona...