Nove cijene autobuskih karata na području opštine Gradiška stupile su na snagu 1. marta i sada su skuplje za 50 pfeninga pojedinačna karta, a mjesečna karta za oko 10 odsto. Većinu linija na području ove opštine "drži" privatni prevoznik "Pavlović turs", koji je sudeći po pravilniku opštine prekršio zakon.

Kako je javni prevoz lica komunalna djelatnost, ista bi trebala biti regulisana u dogovru sa Skupštinom opštine Gradiška, no kako nam poručuju iz opštine njih niko nije konsultovao za povećanje cijena, i za poskupljenje su saznali od nas, pa oni smatraju da je to kršenje zakona, te da će u sljedećih nekoliko dana poslati inspekcije na teren.

Nisu ni građan ove opštine ostali ravnodušni, iako većina njih nije htjela ništa da komentariše pravdajući se da su nemoćni i da privatnici u ovoj državi rade kako hoće. Samiru Begoviću iz Rovina je samo čudno što je mjesečna karta poskupila, jer, kako kaže nije očekivao da će se ovo desiti.

"Meni je karta sada 50KM, a bila je 46KM, znači da je skuplja za neke četiri marke. Cijena u jednom pravcu mislim da je skuplja za pola marke, a šta da radimo. Naše je da platimo i vozimo se", poručuje Samir sliježući ramenima.

Za studenta Stefana Sukaru poskupljenje karte je nefer i nekorektno iz razloga jer je ionako cijena bila previoska.

"Kao redovan putnik, mislim da poskupljenje karte nije fer i korektno. Stara cijena karte je bila veliki izdatak za srednjoškolce i studente, a trenutnu da ni ne spominjem. Veliki minus je taj da već unazad godinama nema popusta na indeks. Svakako da razumijem i autoprevoznike, ali ovo je jedan korak unazad za nas sve."

Potražili smo pojašnjenje i od preduzeća "Pavlović turs", no, nismo dobili nikakve odgovore. Ostaje da vidimo da li će opštinska inspekcija utvrditi nepravilnosti ili će formirane nove cijene ostati na snazi. Bilo kako bilo ispaštaju najviše građani, koji nemaju drugog izbora jer moraju da koriste usluge prevoznika.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

18
jun2018

Poziv za besplatnu obuku opera...

UG Mreža novih ideja objavilo javni poziv za besplatnu obuku sedam operatera za rad na CNC mašinama...

18
jun2018

Tamjan i njegova upotreba

Tamjan i kađenje su ustvari dva pojma: materija i radnja. I jedno i drugo je u našoj svijestii vezan...

17
jun2018

To je najbolji navijački film...

Kada se priča o filmu, kada treba da ga gledamo, a kada se za taj pojam veže još jedna stvar koja je...

17
jun2018

„Krajina osiguranje“ naplatilo...

Krajina osiguranje naplatilo je 680.000 KM od opštine Gradiška na osnovu pravosnažne presude koju je...