KOZARSKA DUBICA - Sinoć proglašene vanredne mjere zaštite od poplava na području opštine Kozarska Dubica i dalje su na snazi.

Iako su  vodostaji rijeka Une i Save u porastu oko 2 centimetra na sat, veće opasnosti od izlijevanja i poplava nema i grad nije ugrožen, kazao je  jutros šef opštinskog Odsjeka civilne zaštite Đuro Trubarac .

Zbog izlijevanja Une u nebranjenom području naselja Špilja i Vrioci za saobraćaj je prekinut magistralni put Kozarska Dubica - Kostajnica, a zbog oštećenja mosta u Božićima i regionalni put prema Moštanici, pojasnio je Trubarac. On je dodao da je u Ševarlijama od podzemnih voda zaplavljeno sedam domaćinstava.

Vodostaj Une u 7 časova iznosio je 464, a Save 847 centimetara. Preventivne mjere su još sinoć preduzete, Štab za vanredne situacije  zasjeda svakih sat vremena, a nadležne dežurne ekipe su u pripravnosti, rekao je Trubarac.

/rtv-kd/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

18
jun2018

Poziv za besplatnu obuku opera...

UG Mreža novih ideja objavilo javni poziv za besplatnu obuku sedam operatera za rad na CNC mašinama...

18
jun2018

Tamjan i njegova upotreba

Tamjan i kađenje su ustvari dva pojma: materija i radnja. I jedno i drugo je u našoj svijestii vezan...

17
jun2018

To je najbolji navijački film...

Kada se priča o filmu, kada treba da ga gledamo, a kada se za taj pojam veže još jedna stvar koja je...

17
jun2018

„Krajina osiguranje“ naplatilo...

Krajina osiguranje naplatilo je 680.000 KM od opštine Gradiška na osnovu pravosnažne presude koju je...