KOZARSKA DUBICA - Sinoć proglašene vanredne mjere zaštite od poplava na području opštine Kozarska Dubica i dalje su na snazi.

Iako su  vodostaji rijeka Une i Save u porastu oko 2 centimetra na sat, veće opasnosti od izlijevanja i poplava nema i grad nije ugrožen, kazao je  jutros šef opštinskog Odsjeka civilne zaštite Đuro Trubarac .

Zbog izlijevanja Une u nebranjenom području naselja Špilja i Vrioci za saobraćaj je prekinut magistralni put Kozarska Dubica - Kostajnica, a zbog oštećenja mosta u Božićima i regionalni put prema Moštanici, pojasnio je Trubarac. On je dodao da je u Ševarlijama od podzemnih voda zaplavljeno sedam domaćinstava.

Vodostaj Une u 7 časova iznosio je 464, a Save 847 centimetara. Preventivne mjere su još sinoć preduzete, Štab za vanredne situacije  zasjeda svakih sat vremena, a nadležne dežurne ekipe su u pripravnosti, rekao je Trubarac.

/rtv-kd/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

15
dec2018

Otvoren "Zimski grad"...

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić otvorio je večeras treću po redu manifestaciju “Zimski grad”,...

15
dec2018

Upornost je - dobitna kombinac...

Dvadesetšestogodišnji Goran Gagić iz kozarskog sela Kijevci na rodnom imanju od oko pet hektara živi...

14
dec2018

Raspored turnira 3x3 "Dje...

Humanitarni turnir 3x3 "Djeca djeci" brojaće 43 ekipe. Kompletan raspored i satnica. Teren 1 SATNICA...

14
dec2018

Zimska rezidba krušaka

Savjete kako orezivati krušku dobili smo od ing. Bojana Kecmana iz “Resora za pruženje stručnih uslu...