KOZARSKA DUBICA - Sinoć proglašene vanredne mjere zaštite od poplava na području opštine Kozarska Dubica i dalje su na snazi.

Iako su  vodostaji rijeka Une i Save u porastu oko 2 centimetra na sat, veće opasnosti od izlijevanja i poplava nema i grad nije ugrožen, kazao je  jutros šef opštinskog Odsjeka civilne zaštite Đuro Trubarac .

Zbog izlijevanja Une u nebranjenom području naselja Špilja i Vrioci za saobraćaj je prekinut magistralni put Kozarska Dubica - Kostajnica, a zbog oštećenja mosta u Božićima i regionalni put prema Moštanici, pojasnio je Trubarac. On je dodao da je u Ševarlijama od podzemnih voda zaplavljeno sedam domaćinstava.

Vodostaj Une u 7 časova iznosio je 464, a Save 847 centimetara. Preventivne mjere su još sinoć preduzete, Štab za vanredne situacije  zasjeda svakih sat vremena, a nadležne dežurne ekipe su u pripravnosti, rekao je Trubarac.

/rtv-kd/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

20
sep2018

Tragična priča o sjajnom glumc...

Potresnu životnu priču o legendarnom Perhanu iz "Doma za vješanje" ne bi izrežirao ni Kusturica...

19
sep2018

Zaposli se u Kini kao nastavni...

Želite da radite u Kini kao nastavnik engleskog? Komunikativni ste, motivisani i volite rad sa djec...

19
sep2018

Manastir Nikolje - Najstarija...

Šumovita i stjenovita klisura koju rijeka Zapadna Morava prosijeca probijajući se između visokih pla...

19
sep2018

Kako je crna princeza jugoslov...

Margita Stefanović Magi bila je klavijaturistkinja grupe EKV koja je do danas postala jedna od ikona...