Odjeljenje za komunalnu policiju opštine Gradiška oglasilo se povodom nelegalnih deponija na području Nove Topole ali i drugih mjesnih zajednica. Njihovo saopšetnje vam prenosimo u cjelosti.

U vezi Vašeg pitanja koje se odnosi na nelegalne deponije u Novoj Topoli obavještavamo Vas o sledećem: problem nelegalnih deponija je dugogodišnji problem i nije karakterističan samo za opštinu Gradiška. U zadnjih nekoliko godina ovom problemu se nije posvetila dovoljna pažnja, a i građani svojim neodgovornim ponašanjem u vidu odlaganja otpada na mjestima koja nisu za to predviđena, doprinose stvaranju nelegalnih deponija. Komunalna policija i nadležne inspekcije u saradnji sa komunalnim preduzećem „Gradska čistoća“ Gradiška su angažovane oko čišćenja nelegalnih deponija i u toku su aktivnosti oko deponije u Krajišniku ( iza Samostana „Svete obitelji“  u Novoj Topoli) i prema Rogoljima te deponije u Čatrnji dok je deponija u Romanovcima  sanirana  od strane samog vlasnika zemljišta na kojem se nalazila. U zadnjh nekoliko dana KP „Gradska čistoća“ Gradiška je sa deponije u Krajišniku odvezla tri kamiona otpada ali se u međuvremenu, od strane neodgovornih pojedinaca, nastavilo sa daljnim odlaganjem otpada. U skladu sa navedenim komunalna policija će maksimalno intenzivirati kontrole obilaska deponija, a razmatraju se i tehničke mogućnosti postavljanja video nadzora da bi se na taj način mogla sankcionisati lica koja vrše nepropisno odlaganje smeća i raznih vrsta otpada.

U potpisu načelnik odjeljena Goran Sember

/micromreza.com/

 

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

20
avg2018

''2Cellos'' najavio novi album...

Novi album “2Cellos” ''Let There Be Cello'' izlazi 19. oktobra, a na njemu se poznati duo ''uhvatio'...

20
avg2018

Sve o studiranju u Italiji na...

Za vas smo odabrali šest fakulteta koje biste trebali uzeti u obzir pri odabiru. Università La Sapie...

20
avg2018

Srbi puše najviše, a Kolumbijc...

Austrija omogućava najviše plaćenih slobodnih dana radnicima (najmanje 22 plus 13 plaćenih dana praz...

20
avg2018

Ansambl naordnih igara "L...

Avgust 2018. je humani mjesec Ansambla narodnih igara "Lijevče" iz Razboja. Humanitarne aktivnosti s...