Odjeljenje za komunalnu policiju opštine Gradiška oglasilo se povodom nelegalnih deponija na području Nove Topole ali i drugih mjesnih zajednica. Njihovo saopšetnje vam prenosimo u cjelosti.

U vezi Vašeg pitanja koje se odnosi na nelegalne deponije u Novoj Topoli obavještavamo Vas o sledećem: problem nelegalnih deponija je dugogodišnji problem i nije karakterističan samo za opštinu Gradiška. U zadnjih nekoliko godina ovom problemu se nije posvetila dovoljna pažnja, a i građani svojim neodgovornim ponašanjem u vidu odlaganja otpada na mjestima koja nisu za to predviđena, doprinose stvaranju nelegalnih deponija. Komunalna policija i nadležne inspekcije u saradnji sa komunalnim preduzećem „Gradska čistoća“ Gradiška su angažovane oko čišćenja nelegalnih deponija i u toku su aktivnosti oko deponije u Krajišniku ( iza Samostana „Svete obitelji“  u Novoj Topoli) i prema Rogoljima te deponije u Čatrnji dok je deponija u Romanovcima  sanirana  od strane samog vlasnika zemljišta na kojem se nalazila. U zadnjh nekoliko dana KP „Gradska čistoća“ Gradiška je sa deponije u Krajišniku odvezla tri kamiona otpada ali se u međuvremenu, od strane neodgovornih pojedinaca, nastavilo sa daljnim odlaganjem otpada. U skladu sa navedenim komunalna policija će maksimalno intenzivirati kontrole obilaska deponija, a razmatraju se i tehničke mogućnosti postavljanja video nadzora da bi se na taj način mogla sankcionisati lica koja vrše nepropisno odlaganje smeća i raznih vrsta otpada.

U potpisu načelnik odjeljena Goran Sember

/micromreza.com/

 

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

17
okt2017

NBA Liga: Najava Zapadne konfe...

Kao što smo rekli u prethodnom članku, noćas počinje nova NBA sezona 2017/18, novi spektakl koji će...

17
okt2017

NBA Liga: Najava Istočne konfe...

Večeras počinje nova NBA sezona. U noći utorka na srijedu prvi duel igraju Klivlend i Boston (02.00)...

17
okt2017

Opštinska liga Gradiška 9. kol...

Okončani su svi mečevi devetog kola u Opštinskoj ligi Gradiška. Derbi jesenje polusezone odigran na...

17
okt2017

Područna liga Gradiška 10. kol...

Proteklog vikenda odigrani su svi mečevi desetog kola Područne lige Gradiška. Dva velika derbi susre...