Odjeljenje za komunalnu policiju opštine Gradiška oglasilo se povodom nelegalnih deponija na području Nove Topole ali i drugih mjesnih zajednica. Njihovo saopšetnje vam prenosimo u cjelosti.

U vezi Vašeg pitanja koje se odnosi na nelegalne deponije u Novoj Topoli obavještavamo Vas o sledećem: problem nelegalnih deponija je dugogodišnji problem i nije karakterističan samo za opštinu Gradiška. U zadnjih nekoliko godina ovom problemu se nije posvetila dovoljna pažnja, a i građani svojim neodgovornim ponašanjem u vidu odlaganja otpada na mjestima koja nisu za to predviđena, doprinose stvaranju nelegalnih deponija. Komunalna policija i nadležne inspekcije u saradnji sa komunalnim preduzećem „Gradska čistoća“ Gradiška su angažovane oko čišćenja nelegalnih deponija i u toku su aktivnosti oko deponije u Krajišniku ( iza Samostana „Svete obitelji“  u Novoj Topoli) i prema Rogoljima te deponije u Čatrnji dok je deponija u Romanovcima  sanirana  od strane samog vlasnika zemljišta na kojem se nalazila. U zadnjh nekoliko dana KP „Gradska čistoća“ Gradiška je sa deponije u Krajišniku odvezla tri kamiona otpada ali se u međuvremenu, od strane neodgovornih pojedinaca, nastavilo sa daljnim odlaganjem otpada. U skladu sa navedenim komunalna policija će maksimalno intenzivirati kontrole obilaska deponija, a razmatraju se i tehničke mogućnosti postavljanja video nadzora da bi se na taj način mogla sankcionisati lica koja vrše nepropisno odlaganje smeća i raznih vrsta otpada.

U potpisu načelnik odjeljena Goran Sember

/micromreza.com/

 

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
mar2018

Udruženje građana ''Raskršće''...

Udruženje građana ''Raskršće'' iz Nove Topole osnovano je 11. marta ove godine radi razvoja i unapre...

21
mar2018

KBV ''Niten'' iz Gradiške osvo...

U nedjelju 18. marta ove godine u Banjaluci, održano je prvenstvo Republike Srpske u karateu za seni...

20
mar2018

Međunarodni dan osoba sa Dauno...

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška u saradnji sa Kulturnim centrom, o...

20
mar2018

Sava u porastu, u Hrvatskoj po...

Po zadnjim podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda vodostaj rijeke Save je u porastu! Na HS G...