Mala sredina kao što je Gradiška ima čime da se ponosi u bilo kojem ekipnom sportu, tako i u onom za kojeg mnogi tvrde da je ''najljepši'' odbojci. Mlada, ambiciozna, skromna devetnaestogodišnja Maja Blagić, već je ispisala najljepše stranice ovog sporta u gradu na rijeci Savi.

Za Ženski odbojkaški klub  ''Gradiška'' nastupala je sedam godina i kao kapiten ovaj tim uspjela da uvede u Prvu ligu Republike Srpske.

Kao veoma mlada, priča Maja da je voljela da prati razne sportove, što se uvijek nekako vezuje za mušku populaciju, međutim ona upravo dokazuje da sve više djevojaka voli i želi da se bavi nekim sportom, a ističe da ju je odbojka posebno privukla pa je zaronila u te vode.

''U odbojci ne učimo samo tehniku, već i o lijepom ponašanju, vaspitanju, prioritetima, druženju,'' kaže na početku razgovora mlada odbojkašica.

Prošle godine je u veoma teškoj konkurenciji osvojila titulu najperspektivnije sportistkinje u opštini Gradiška, što dodatno pokazuje kakav kvalitet posjeduje.

''Ova nagrada mi znači mnogo. Zahvalna sam ljudima koji su prepoznali moj talenat, trud i rad. Nadam se da ću opravdati njihova očekivanja. Pored nagrade za najperspektivniju sportiskinju opštine Gradiška, osvojila sam i mnogo drugih nagrada: najbolja igračica i najbolja poenterka na opštim, regionalnim i republičkim takmičenjima, kao i na raznim turnirima.''

Pored odbojke, Maja je uspješna i na drugom polju, onom važnijem, a to je škola.

''Fakultet i odbojka mogu zajedno. Studiram na fakultetu bezbjednosnih nauka - bezbjednost i kriminalistika. Pored fakulteta svakako važna obaveza mi je i trening''.

Kada je riječ o podršci koju ima u svom radu, Maja ističe da su roditelji ti koji su joj potpora u svemu.

''Moja najveća podrška su moji roditelji. Oni su mi velika podrška za fakultet, tako i za odbojku. Pored mojih roditelja podrška su mi i treneri Đorđe i Goran. I veliko hvala za trenera Marka Zeca i njegovu podršku''.

Kaže da joj je glavni cilj da završi fakultet, koji je započela prošle godine i da naredne godine zaigra u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a na kraju je svim dječacima i djevojčicama poručila:

''Na kraju bih poručila svoj djeci da se bave nekim sportom. Jer se u sportu stvaraju nova prijateljstva i zdrave navike''.

 

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

24
apr2019

Najmlađi grad u Republici Srps...

Istorija same Gradiške izdvaja se kao značajna.

24
apr2019

Danas se ne očekuje veća gužva...

Na graničnom prelazu u Gradišci se tokom današnjeg dana ne očekuje veće zadržavanje vozila, pa se sa...

23
apr2019

Predsjednik Skupštine Banjaluk...

Danas je predsjednik Skupštine grada Banjaluka gospodin Zoran Talić, došao u posjetu Košarkaškom klu...

23
apr2019

Uzgoj goveda u sistemu „krava-...

Pored niza poznatih uzgojnih oblika u govedarstvu u Sjedinjenim američkim državama se u poslednje vr...