402 Objavljeno 12 jul 2019 Autor: Miloš Vasiljević

Košarkašica Anđela Delić (23) najnovija je akvizicija mađarskog „Zelegeršega“ a inače je reprezentativka BiH i sada već bivša košarkašica slovenačkog šampiona ekipe Cinkarna.

Ova djevojka kojoj reputacija raste iz sezone u sezonu, zadovoljna je novim klubom. Poručuje za naš portal da je to prava košarkaška sredina, te da pored brojnih ponuda koje su stigle na njenu adresu, nije pogriješila u izboru nove sredine.

''Novim klubom sam zaista prezadovoljna jer mađarska liga važi za jednu od kvalitetnijih nacionalnih liga u Evropi. Sto se tiče atmosfere, na osnovu kontakata koje sam ostvarila izgleda mi da je u ekipi do sad vladala odlična hemija i nadam se da ce tako biti i sledeće sezone'', kazala je super talentovana Vlaseničanka.

Naglašava da joj je donekle i poznat sistem u novom klubu, jer je već imala priliku da igra protiv mađarskih klubova. Takođe, kada se podvuče paralela, smatra da je mađarska liga mnogo kvalitetnija od slovenačke, gdje je prošle sezone osvojila titulu, u Cinkarni iz Celja igraju zajedno sa svojom sestrom blizankinjom Nikolinom.

''Igrala sam do sad mnogo prijateljskih utakmica protiv mađarskih ekipa a i prosle sezone sam bila u grupi u Euro Cup-u sa ekipom Sekszarda tako da sam upoznata načinom i stilom igre koji oni praktikuju, smatram da Mađarka liga jeste jača jer smo u Sloveniji mi bili mnogo dominantniji u odnosu na ostale ekipe dok je u Mađarskoj drugačije, liga je izjednačena i nijanse odlucuju s obzirom da liga ima jednog predstavnika Eurolige i tri tima koji igraju Euro Cup'', zaključila je nova košarkašica Zalageršega Anđela Delić.