Selidbe

Sa fitnes trenerom Aleksandrom Aničić, vlasnicom sajta www.gymbuddies24.com, razgovarali smo o trenignu, zdravim navikma i zdravoj ishrani, o svemu onome što bi svaki pojedinac trebao da zna ukoliko bi htio da uđe u svijet ozbiljnog fitnesa. Razgovarali smo i o onim teškim momentima, te načinom na koji se prevazilaze.

U uvodnom dijelu Aleksandra se osvrnula na svoje početke u sportu, kao i povrede, koje su je odvele u svijet fitnesa i vrhunskog sportiste.

"Strast prema sportu imam još od malih nogu, dok me je tata vodio na utakmice Borca. U momentu kada je moja košarkaška karijera nasilno stala zbog povreda, odlučila sam da se edukujem i posvetim radu s klijentima. Sve je krenulo s mojom namjerom da pomognem sebi, a danas ličnim primjerom kroz promociju zdravog i aktivnog načina života pomažem drugima da dostignu ciljeve koje imaju."

Ako govorimo o ozbiljnom treniranju. Pređe li to čovjeku nekada u opsesiju i zavisnost?

"Zavisnost izaziva taj dobar osjećaj nakon završenog treninga. Trening ima nebrojene pozitivne efekte: na zdravlje, izgled, psihu. Gradi karakter i uči nas disciplini. Kroz sport učimo životne lekcije i postajemo bolji ljudi. Takmičimo se sami sa sobom, probijamo limite i postavljamo nove ciljeve. To je jedina stvar na svijetu koju niko za vas ne može uraditi i pokupiti zasluge."

Obzirom da si se u životu suočavala s teškom povredama i da tijelo nije uvijek slušalo, kako si se nosila s tim teškom mometima?

"Teške momente sam prihvatila kao one koji su me izgradili kao ličnost, a bilo ih je mnogo. Svi imamo period kada nam ništa ne ide od ruke. Razlikuje nas samo naš stav prema takvim situacijama. Zahvalna sam na svim teškim trenucima jer sam zbog njih postala jača osoba i još više cijenim trenutke slave. “Lako je kad je lako”."

Kako treba izgledati jedan dan da bi izgledali lijepo, bili u dobroj formi i bili zdravi?

"Fitnes nije jedan dan discipline, jedan dan treninga ili dijete. Fitnes je način života i sve dok ga kao takvog ne zavolimo, nećemo imati dugoročne i održive rezultate. Savjet za sve početnike je da ne kreću sa prevelikim restrikcijama i promjenama za jako kratko vrijeme. Imajte realna očekivanja. Ubacite 3-4x sedmično fizičku aktivnost koja vam prija i budi dobar osjećaj. Hidrirajte se, vodite računa o ishrani i oporavku, to jeste snu. Ovo će biti dovoljno za prve rezultate koje ćete zavoljeti."

Eto spomenula si trening i ishranu. Koliko je njihova usklađenost zaista važna, pogotovo u ovom vremenu u kome živimo?

"Polazim uvijek od principa individualnosti jer nemamo svi iste prehrambene navike, aktivnost kroz dan, trenutno stanje forme, zdravstvene smetnje, trenažno iskustvo i cilj. Kroz ova pitanja prolazim sa svakim klijentom na samom početku jer nije poenta da ja njima namećem svoje ciljeve već im pomognem da plan treninga i ishrane sto više prilagodim njihovom načinu života."

Na kojim prostorima djeluješ baveći se ovim poslom? 

"Personalne treninge vodim u Banja Luci, a širom zemlje i u inostranstvu imam osobe kojima sam sastavila plan ishrane i koje mentorišem uz svakodnevni kontakt.  Za osobe koje nisu iz Banja Luke, a žele da treniraju kada žele i s opremom koju žele, a po manjoj cijeni od cijene personalnog trenera u inostranstvu, moj partner Lazar i ja smo osmislili sajt za online saradnju #Gymbuddies24” koji podrazumijeva izradu individualnog plana ishrane i treninga uz mentorstvo i podršku. Postižemo jako dobre rezultate, preporuka ide najčešće “od usta do usta” pa tako klijente imamo i na drugim kontinentima. Više o nama i rezultatima koje postižemo možete saznati na sajtu www.gymbuddies24.com."

Da li ste nekada dolazili u Gradišku i radili na ovom terenu?

"Što se Gradiške tiče, i tamo imamo klijente i biće nam jako drago ukoliko budemo pozvani da održimo neki trening. Dosta puta smo učestvovali u humanitarnim treninzima i na takve događaje ćemo se uvijek odazvati. Cilj nam je promovisati prave vrijednosti kroz sport i zdrav i aktivan način života." 

 

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

27
feb2020

Jedna osoba povrijeđena u nezg...

Jedno lice je povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi koja se danas dogodila na magistralnom putu Klašnic...

27
feb2020

Mnogobrojni Srpčani ispratili...

U organizaciji Centra za kulturu i sport Srbac promovisana knjiga "U Susret svetinjama". Knjiga o pr...

27
feb2020

Proizvodnjom ljekovitog bilja...

Dvadeset članica Udruženja žena iz Srpca zainteresovano je za proizvodnju i preradu ljekovitog bilj...

27
feb2020

Žuti i narandžasti meteoalarmi...

Evropski meteorološki servis "Meteoalarm" za danas i je aktivirao žuti meteoalarm za veći dio Bosne...