Na prijedlog kluba poslanika SNSD-a na mjesto potpredsjednika Narodne skupštine Republke Srpske izabran je Gradiščanin Denis Šulić. Šulića u Gradišci znaju kao vječito nasmijanog mladića, velikog ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu i aktivistu koji je svima pružio ruku podrške, bez obzira o kome se radi.

Nakon imenovanja Šulića na mjesto potpredsjednika, po malo umornog i nenaspavanog uhvatila ga je ekipa Micro mreže i uradila s njim intervju u kojem Šulić priča svoju životnu priču i planove za budućnost.

Ko je Denis Šulić?

"Mislim da je ovo pitanje na koje bi bolji odgovor mogli dati oni koji me poznaju. A vjerujem da bi rekli da sam „momak iz komšiluka“ koji voli svoj grad i zbog toga se bavi politikom. Osnovno što me određuje je da sam građanin Gradiške i Republike Srpske, komšija, sin, drug…"

Šta je bila vaša okupacija prije politike?  

"Prije politike sam se bavio sportom i omladinskim organizovanjem. Kao klinac sam želio da se bavim svim sportovima, a na kraju se fudbal iskristalisao kao najveća ljubav. Igrao sam za sve mlađe selekcije FK “Kozara” Gradiška, ali sam nastupao i za mnoge naše lokalne klubove “Obradovac”, “Omladinac” Brestovčina, “Lijevče” iz Nove Topole, “Sloboda” iz Donjih Podgradaca, a neki kažu da sam bio  talentovan. Kao aktivista u više omladinskih i drugih organizacija u Gradišci sam se pronašao kroz rad u zajednici. Shvativši da me sve od postavljanja klupe za sjedenje do pokretanja političkih inicijativa čini srećnim politika je bila logičan naredni korak, s obzirom na to da omogućava da na najbolji način pomognem svom gradu i državi."

Šta je Denisa lansiralo u narodnog poslanika, što nikad nije ni jednom mladom Gradiščaninu pošlo za rukom?

"Ne bih rekao da me je bilo šta lansirao, a još manje da nikome iz Gradiške ranije to “nije pošlo za rukom”. Gradiška je istorijski značajan grad i mnogi naši sugrađani su dali nemjerljiv doprinos političkom, ekonomskom i svakom drugom razvoju, ne samo Gradiške već i šireg prostora. Dovoljno je samo pomenuti braću Čubriloviće, protu Subotića, čika Tane Gaković, Nikolu Kragulja i druge. Moram reći da mi je njihov rad uzor u mom političkom radu. Iza pozicije na kojoj sam danas, kao narodni poslanik i predsjednika Mladih socijaldemokrata stoji višegodišnji posvećen rad, podrška i pomoć porodice, prijatelja i tima u kojem sam radio. Mislim da je to, uz ljubav prema zajednici kojoj čovjek pripada, ono što mu može omogućiti uspijeh ne samo u politici, već u svakoj oblasti."

Šta Denis Šulić voli u politici a šta ne voli?

"Volim dobre ljude i konkretne politike koje unapređuju život ljudi. Ne volim loše ljude koji politiku koriste kao sredstvo za vlastito bogaćenje na uštrb građana, niti one koji su spremni koristiti sve za ličnu političku samopromociju."

Hoće li se Denis kandidovati za gradonačelnika Gradiške?

"Svakome ko je uključen u politiku jedna od najvećih želja je da vodi svoj gradi pomogne mu u rastu i razvoju. Kada u budućnosti dođe vrijeme za to, volio bih biti kandidat za gradonacelnika, ali mislim da je ispred mene mnogo učenja koje će mi omogućiti da taj posao obavljam na najbolji način."

Za koje projekte se zalažeš kada je u pitanju grad Gradiška?

"Od samog početka mandata u NS RS zalagao sam se za ubrzavanje realizacije projekta izgradnje mosta danas se taj projekat realizuje, smanjenja putarina, završetak izgradnje obilaznice koja je jako važna i za saobraćaj ali i za sigurnost građana Gradiške. Trudim se da učestvujem u svim pozitivnim stvarima i projektima koji pokreću građani širom Gradiške."

"Takođe, drago mi je što sam učestvova u iniciranju ideje za osnivanje “Razvojne agencije Gradiška”, koja se pokazala kao odličan potez lokalne uprave. Kao mlada osoba sam učestvovao u kreiranju programa “Start up Srpska” koji je namjenjen mladim ljudima iz čitave Republike koji žele da pokrenu vlasiti biznis. Raduje me činjenica da je nekoliko Start upova pokrenuto i u Gradišci i da su mladi pokazali da mogu da se bave biznisom. Projekti poput završetka puta do Mrakovice, izgradnja i rekonstrukcija društvenih domova širom Gradiške, ali i projekat završetka dvorane i izgradnje novih kapaciteta u vtiću Gradiška su takođe projekti koji su zaokupirali i mene kao mladu osobi i kao građanina Gradiške. Trenutno sam najviše okupiran idejom o stambenom zrbinjavanju mladih i već sam na ovu temu otvorio razgovore sa čelnim ljudima naše lokalne zajednice."

Kako vidiš Gradišku za 10 godina?

"Kao razvijen grad u kojem žive srećni i zadovoljni ljudi koji su spremni da taj grad ostave još boljim za svoju djecu."

Gdje vidiš sebe za 10 godina?

"Nadam se kao supruga i oca četvoro male djece koji odrastaju u stabilnoj i jakoj Republici Srpskoj."