Milorad Dodik je, posle neizvjesne večeri, proglasio pobjedu na izborima za srpskog člana Predsedništva BIH. Komšić i Džaferović proglasili pobjede u trci za hrvatskog i bošnjačkog člana Predsjedništva.

Prvo su Šefik Džaferović i Željko Komšić proglasili pobedu za funkcije bošnjačkog i hrvatskog člana Predsedništva BIH,  a potom i Milorad Dodik - za srpskog člana Predsedništva! 

Dodik je u obraćanju novinarima rekao da je prema podacima SNSD,  na osnovu obrađenih 85 odsto biračkih mesta dobio 56 odsto glasova, a da je njegov protivkandidat Mladen IIvanić dobio 44 odsto!

 "Pobedio sam, u pitanju je pobeda čista kao suza", rekao je Dodik i naveo da očekuje i da Željka Cvijanović pobedi na izborima za predsednika RS.

Prema ranijim podacima, Dodik je cele večeri vodio, ali u pitanju je, kako su rekli iz Ivanićevog štaba u pitanju bio "foto-finiš"...

Iz Ivanićevog štaba su celo veče tvrdili da Ivanić vodi, a obrt se dogodio posle 23 sata, kada su iz Ivanićevog štaba, štaba Saveza za pobjedu rekli da se očekuje "foto-finiš", a da nakon 451.986 prebrojanih glasova iz cele RS vodi Dodik sa 213.826 glasova, naspram Ivanićevih 211.933 glasa.

Kako je ranije saopštio lider PDP-a Branislav Borenović, ishod ovih izbora je veoma neizvestan i o tome ko će biti pobednik ovih izbora odlučiće, kako je rekao, foto-finiš.

"Izborna trka je toliko neizvesna da je teško znati ko je pobednik i ne samo večeras. To je i razlog zbog kojeg se još ne oglašavaju ni Dodik nii Ivanić, jer treba biti siguran", kazao je ranije Borenović novinarima u sedištu stranke.

/Mondo.ba/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

23
avg2019

Na rasporedu drugo kolo u PFL...

Nakon početnih devedeset minuta odigranih prethodnog vikenda, ovog su na rasporedu svi susreti drugo...

23
avg2019

Otac i sin iskopavali, pa prod...

Protiv Željka i njegovog sina Ilije Slijepčevića iz Kozarske Dubice pripadnici MUP Republike Srpske...

23
avg2019

Zet na slobodi, punac i dalje...

Goran Mirković (39) koji je u srijedu naveče u Lamincima kod Gradiške tokom sukoba zabio sjekiru u g...

23
avg2019

Osam timova u borbi za titulu:...

Lopta će se ovog vikenda zakotrljati i u najnižem rangu takmičenja pod okriljem Fudbalskog saveza Re...