Da bi se stiglo do manastira, koji se smjestio uz samu granicu sa Makedonijom, skreće se lijevo sa autoputa kod sela Davidovac, devet kilometara južno od Vranja idući iz pravca Beograda i posle tridesetak kilometara vožnje kroz živopisan predio, stiže se do uzvišenog i nestvarnog prizora, do gornjeg toka rijeke Pčinje, proglašenog za “Predio izuzetnih odlika” što je prva kategorija posle nacionalnog parka. I tek kad se spustite do Pčinje, kad stignete u portu manastira, shvatićete da je to čudesno mjesto neobičnog duhovnog mira i tišine, gdje može da se doživi sva ljepota i moć žive vjere pravoslavne. Manastir blješti svojom bjelinom ispod moćne planine Kozjak koja ga nakriljuje i kao da ga u njedrima skriva.

Centar modernih znanja u okviru projekta pod nazivom „Ipak smo mi samo djeca“, koji je podržan od strane Gradske uprave grada Banja Luke, realizovaće predstavu pod nazivom „E, moj vaspitaču“. Predstavu igraju glumci DIS pozorišta, a u okviru multimedijalnog dijela predstave pojavljuju se i štićenici Vaspitno-popravnog doma Banja Luka. Takođe, u holu Doma omladine će biti postavljena izložba radova koje su radili štićenici VP doma.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

15
dec2018

Otvoren "Zimski grad"...

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić otvorio je večeras treću po redu manifestaciju “Zimski grad”,...

15
dec2018

Upornost je - dobitna kombinac...

Dvadesetšestogodišnji Goran Gagić iz kozarskog sela Kijevci na rodnom imanju od oko pet hektara živi...

14
dec2018

Raspored turnira 3x3 "Dje...

Humanitarni turnir 3x3 "Djeca djeci" brojaće 43 ekipe. Kompletan raspored i satnica. Teren 1 SATNICA...

14
dec2018

Zimska rezidba krušaka

Savjete kako orezivati krušku dobili smo od ing. Bojana Kecmana iz “Resora za pruženje stručnih uslu...