Predstava "E, moj vaspitaču" koja je premijerno izvedena preksinoć 28.11.2018 godine u prepunoj sali Domu omladine u Banjoj Luci ostavila je snažan utisak na sve posjetioce.

Predstava je izuzetno emocionalno i empatično prihvaćena od strane publike. Na početku predstave smijeh, zbog načina na koji su glumci DIS teatra predstavili životne priče štićenika, a na kraju suze u očima publike zbog načina na koji glumci koji igraju štićenike vaspitno-popravnog doma pokazuju svoje kajanje za svoje životne greške.

Ono što je svakako bilo i najupečatljivije u predstavi jeste odnos štićenika prema vaspitaču, kojeg igra Bojan Kolopić, glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske,  njihovo poštovanje prema čovjeku koji im je pružio drugu šansu u domu, vjerovao u njih, bio im "i otac i majka" kako štićenici kažu u predstavi. U publici zajedno sa svojim vaspitačima iz Vaspitno-popravnog doma Banja Luka prisustvovao je i štićenik koji se pojavljuje u multimedijalnom dijelu predstave u kojem govori o svome životu u domu. Prije početka predstave publika je imala priliku da pogleda i izložbu radova štićenika Vaspitno-popravnog doma Banja Luka.

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

15
dec2018

Otvoren "Zimski grad"...

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić otvorio je večeras treću po redu manifestaciju “Zimski grad”,...

15
dec2018

Upornost je - dobitna kombinac...

Dvadesetšestogodišnji Goran Gagić iz kozarskog sela Kijevci na rodnom imanju od oko pet hektara živi...

14
dec2018

Raspored turnira 3x3 "Dje...

Humanitarni turnir 3x3 "Djeca djeci" brojaće 43 ekipe. Kompletan raspored i satnica. Teren 1 SATNICA...

14
dec2018

Zimska rezidba krušaka

Savjete kako orezivati krušku dobili smo od ing. Bojana Kecmana iz “Resora za pruženje stručnih uslu...