Predstava "E, moj vaspitaču" koja je premijerno izvedena preksinoć 28.11.2018 godine u prepunoj sali Domu omladine u Banjoj Luci ostavila je snažan utisak na sve posjetioce.

Predstava je izuzetno emocionalno i empatično prihvaćena od strane publike. Na početku predstave smijeh, zbog načina na koji su glumci DIS teatra predstavili životne priče štićenika, a na kraju suze u očima publike zbog načina na koji glumci koji igraju štićenike vaspitno-popravnog doma pokazuju svoje kajanje za svoje životne greške.

Ono što je svakako bilo i najupečatljivije u predstavi jeste odnos štićenika prema vaspitaču, kojeg igra Bojan Kolopić, glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske,  njihovo poštovanje prema čovjeku koji im je pružio drugu šansu u domu, vjerovao u njih, bio im "i otac i majka" kako štićenici kažu u predstavi. U publici zajedno sa svojim vaspitačima iz Vaspitno-popravnog doma Banja Luka prisustvovao je i štićenik koji se pojavljuje u multimedijalnom dijelu predstave u kojem govori o svome životu u domu. Prije početka predstave publika je imala priliku da pogleda i izložbu radova štićenika Vaspitno-popravnog doma Banja Luka.

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

15
feb2019

Manastir Krupa - čuvar srpske...

Već više od sedam vijekova manastir Krupa svjedoci slovo Jevanđelja, sabirajući pod svojim svodovima...

15
feb2019

Pomozimo Predragu Duronjiću da...

BANJALUKA – Predragu Duronjiću iz Banjaluke je, zbog dugogodišnje bolesti, potrebna transplatacija b...

15
feb2019

Tri dječaka svim djevojčicama...

Tri dječaka iz škole u Kansasu potrošili su stotine dolara svog džeparca kako bi svojim školskim dru...

15
feb2019

Olimpijakos želi da igra u ABA...

Grčki košarkaški klub Olimpijakos razmišlja da napusti domaće prvenstvo i da se priključe ABA ligi,...