"Novogodišnje veče igre i pjesme" u organizaciji Ansambla narodnih igara "Lijevče" iz Razboja bilo je zaista vid čarolije. Bogat sadržaj, dobra organizacija i brojni učesnici, privukli su pažnju brojnih posjetilaca.

Manifestacija je počela segmentom "Kraljev trg" koje je simbolisao otvaranje, te igru dvorskog Kraljevog kola svih učesnika večeri, na trgu u Srpcu. U 18 časova počeo je koncert igre i pjesme, pred više od 400 posjetilaca. U prvom dijelu koncerta predstavljene su četiri koreografije kojima je predstavljena tradicija Srba iz različitih dijelova BiH.

Središte programa pripalo je tamburaškom sastavu "GLS" koji je izuzetno razveselio publiku. U drugom dijelu koncerta vidjene su posebno temperamente igre i pesme različitih dijelova Srbije. U toku programa, održana je i nagradna igra. Uručeno je ukupno 7 nagrada, od toga 3 novčane, 2 robne i 1 kupon-nagrada. Svim gostima i prijateljima, nazdravio je zdravičar, Rade Banjanin skupa sa predsjednikom Ansambla "Lijevče" gospodinom Jordanom Kuvaljom.

Domaćinski ANI "Lijevče" predstavo se igrama iz Lijevče polja, igrama iz okoline Pirota, te premijerom koreografske minijature pod nazivom "Svu noć 'odim, ništa ne na'odim", čiji je autor mladi Saša Ivković, član Ansambla i budući student etnologije. Učesnici iz KUD-a "Ilićka" Brčko, CKUD-a "Lepa Radić" Gradiška, SKUD-a "Beli Anđeo" Srbac, te Udruženja za očuvanje tradicije iz Prijedora, oduševili su publiku svojim predstavljanjima.

Na samom kraju programa, svim mališanima uručeni su novogodišnji paketići.

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

16
jun2019

Naš Dejan Zorić ostvario ogrom...

U večerašnjem finalu prestižnog pjevačkog takmičenja "Valentino zvijezde" naš Gradiščanin Dejan Zori...

16
jun2019

Manastir Varlam kao kula u obl...

Članovi moje grupe su insistirali da posjetimo manastir Varlam do kojeh nije lako doći. Kada se park...

16
jun2019

Treba li Tijanin zakon Srpskoj...

O Tijaninom zakonu, koji u prevodu znači doživotni zakon za ubice djece, pričali smo sa stručnjakom...

15
jun2019

Sportisti pronose slavu Srpske...

Iako je geografski veoma mala i pri tom nema ogroman broj stanovnika, Republika Srpska svijetu je da...