"Novogodišnje veče igre i pjesme" u organizaciji Ansambla narodnih igara "Lijevče" iz Razboja bilo je zaista vid čarolije. Bogat sadržaj, dobra organizacija i brojni učesnici, privukli su pažnju brojnih posjetilaca.

Manifestacija je počela segmentom "Kraljev trg" koje je simbolisao otvaranje, te igru dvorskog Kraljevog kola svih učesnika večeri, na trgu u Srpcu. U 18 časova počeo je koncert igre i pjesme, pred više od 400 posjetilaca. U prvom dijelu koncerta predstavljene su četiri koreografije kojima je predstavljena tradicija Srba iz različitih dijelova BiH.

Središte programa pripalo je tamburaškom sastavu "GLS" koji je izuzetno razveselio publiku. U drugom dijelu koncerta vidjene su posebno temperamente igre i pesme različitih dijelova Srbije. U toku programa, održana je i nagradna igra. Uručeno je ukupno 7 nagrada, od toga 3 novčane, 2 robne i 1 kupon-nagrada. Svim gostima i prijateljima, nazdravio je zdravičar, Rade Banjanin skupa sa predsjednikom Ansambla "Lijevče" gospodinom Jordanom Kuvaljom.

Domaćinski ANI "Lijevče" predstavo se igrama iz Lijevče polja, igrama iz okoline Pirota, te premijerom koreografske minijature pod nazivom "Svu noć 'odim, ništa ne na'odim", čiji je autor mladi Saša Ivković, član Ansambla i budući student etnologije. Učesnici iz KUD-a "Ilićka" Brčko, CKUD-a "Lepa Radić" Gradiška, SKUD-a "Beli Anđeo" Srbac, te Udruženja za očuvanje tradicije iz Prijedora, oduševili su publiku svojim predstavljanjima.

Na samom kraju programa, svim mališanima uručeni su novogodišnji paketići.

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
jan2019

Fudbaleri Kozare upalili motor...

Novi šef strućnog štaba FK Kozara Igor Janković izvršio je danas prozivku prvotimaca i tako započeo...

21
jan2019

Moje savršene nesavršenosti

Prije sam se bojala sopstvene moći...

20
jan2019

Košarkaška liga za rekreativce...

Banjaluka po uzoru na gradove regiona, dobija biznis ligu u košarci za rekreativce. Ideja je potekla...

19
jan2019

Mladi inžinjer Šušak: Nauku tr...

Želimo da vas upoznamo sa jednim mladim i nadasve naprednim cvjećarem a to je ing. Uroš Šušak. Ovaj...