"Novogodišnje veče igre i pjesme" u organizaciji Ansambla narodnih igara "Lijevče" iz Razboja bilo je zaista vid čarolije. Bogat sadržaj, dobra organizacija i brojni učesnici, privukli su pažnju brojnih posjetilaca.

Manifestacija je počela segmentom "Kraljev trg" koje je simbolisao otvaranje, te igru dvorskog Kraljevog kola svih učesnika večeri, na trgu u Srpcu. U 18 časova počeo je koncert igre i pjesme, pred više od 400 posjetilaca. U prvom dijelu koncerta predstavljene su četiri koreografije kojima je predstavljena tradicija Srba iz različitih dijelova BiH.

Središte programa pripalo je tamburaškom sastavu "GLS" koji je izuzetno razveselio publiku. U drugom dijelu koncerta vidjene su posebno temperamente igre i pesme različitih dijelova Srbije. U toku programa, održana je i nagradna igra. Uručeno je ukupno 7 nagrada, od toga 3 novčane, 2 robne i 1 kupon-nagrada. Svim gostima i prijateljima, nazdravio je zdravičar, Rade Banjanin skupa sa predsjednikom Ansambla "Lijevče" gospodinom Jordanom Kuvaljom.

Domaćinski ANI "Lijevče" predstavo se igrama iz Lijevče polja, igrama iz okoline Pirota, te premijerom koreografske minijature pod nazivom "Svu noć 'odim, ništa ne na'odim", čiji je autor mladi Saša Ivković, član Ansambla i budući student etnologije. Učesnici iz KUD-a "Ilićka" Brčko, CKUD-a "Lepa Radić" Gradiška, SKUD-a "Beli Anđeo" Srbac, te Udruženja za očuvanje tradicije iz Prijedora, oduševili su publiku svojim predstavljanjima.

Na samom kraju programa, svim mališanima uručeni su novogodišnji paketići.

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

24
mar2019

Pobjeda Bisera za bijeg sa dna...

Uzbudljivo je ovog vikenda bilo na terenima Područne lige Gradiška. Na rasporedu je bilo 15. kolo, a...

24
mar2019

''Pozdrav proljeću'' okupio 20...

Tradicionalni planinarski pohod “Pozdrav proljeću” danas je na Kozari okupio oko 2.000 planinara iz...

24
mar2019

Marko je najmlađa žrtva NATO b...

Djetinjstvo i život dvogodišnjeg Marka Simića nesrećno su se završili kobnog 31. maja 1999. godine k...

24
mar2019

Jedinstvo deklasiralo Polet

Fudbaleri žeravičkog Jedinstva u okviru 18. kola Druge lige Republike Srpske grupa Zapad upisali su...