Kulturno – umjetničko društvo „ Dušan Stanković“ iz Čečave kraj Teslića, domaćin je  trećeg po redu godišnjeg koncerta pod sloganom „ Republika Srpska u Čečavi“ koji je zakazan za nedjelju.

Njegovanjem tradicije folkloraša obučenih u narodne nošnje krajeva iz kojih dolaze, uz igru i pjesmu, imaće pravu priliku da pokažu još jednom koliko znaju, i to ovog putu u nedjelju u Čečavi, u organizaciji KUD-a koji sa ponosom svoje selo predstavlja, ma gdje god da se pojavi.

Kao i bezboroj puta do sada biće dobri domaćini, poručuju da su svi dobrodošli te da sa nestrpljenjem očekuju početak, kako ističu za njih velike manifestacije.

- Ovo je za nas jedan veliki događaj, očekujemo više od 500 folkloraša iz cijele Republike Srpske na šta smo posebno ponosni. I naš KUD konstanto posjećuje prijatelje u njihovim gradovima, pa je ovo prava prilika da ih za vikend ugostiti u našoj Čečavi.  To će biti veliki dan, za naš KUD, naš kraj generalno, jer nikada do sada nije zapisano, da 500 folkloraša u nošnjama u Čečavi igra kolo, a to će se ako Bog da sada desiti – kazali su nam iz KUD „ Dušan Stanković“ i dodali da već narednih godina planiraju da ovaj praznik folklora bude i međunarodnog karaktera.

Takođe, domaćini su nam kazali da neki KUD- ovi iz opravdanih razloga nisu mogli uzeti učešće ove godine, a izrazili su želju.

Veliko interesovanje vlada  za ovu manifestaciju, s obzirom da će se krem folklora Republike Srpske okupiti u teslićkom selu Čečava, pa po riječima domaćina, koji su se svih ovih godina pokazali kao neko koga vrijedi posjetiti, sa svim zaljubljenicima u našu tradiciju i običaje, očekuje se blizu hiljadu ljudi, sabranih oko jedne priče zvane folklor.

Važno je naglasiti da je sve ovo plod uspješnog rada KUD-a koji  je najbolji mogući reprezent svog kraja, na čelu sa predsjednikom i koreografom Natašom Stojanović – Mastilović.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

26
maj2019

FK ''Laminci'' šampion Opštins...

Fudbaleri Laminaca nakon sedam godina ponovo su postali član Područne lige RS – Gradiška.

25
maj2019

Mali heroj - Leon Radak

''Danas ja i Slobodan Boban Radak slavimo 5 godina braka. 😊 Danas se takođe u svijetu obilježava i d...

25
maj2019

Stihovi i note zažuborili pore...

Poezija nekoliko pjesnika popraćena zvucima frule, pozdravljena apaluzima publike, odzvanjala je kra...

25
maj2019

Naplata putarine po kilometru...

Izgradnja četiri naplatne stanice na autoputu Banjaluka - Gradiška je u završnoj fazi, a zatvoreni s...