Trodnevna manifestacija “Dani dijaspore” počela je nastupom kulturno-umjetničkih društava na stadionu Fudbalskog kluba “Dubrave” iz Dubrava. Pored domaćih društava sa područja Gradiške, nastupala su i društva iz Travnika, Tuzle, Lukavca, Gunje, Banja Luke… Na bini su pokazali svoja umijeća, svoje narodne nošnje i igre. Ali sve te raznolikosti nestale su u zajedničkom kolu, kojom su učesnici otvorili ovu kulturnu manifestaciju.

“Prvi put smo ovdje i osjećamo se predivno. Nadamo se daljoj saradnji sa KUD-om “Behari”. Veliku ulogu u životu kulturno-umjetničkih društava imaju ove saradnje, koje pružaju mogućnost mladima da se upoznaju sa tradicijom drugih nacionalnosti, da stvaraju poznanstva širom svijeta”, rekao je Armin Sakić, predsjednik KUD-a  “Dobošica” Lukavac.

Kulturno-umjetničko društvo “Behar” iz Dubrava organizuje manifestaciju “Dani dijaspore” već devetu godinu za redom i to sa jednim ciljem.

“Manifestaciju smo pokrenuli kako bismo okupili na jednom mjestu naše građane koji se nalaze u inostranstvu, kako bi se podsjetili svoje mladosti. Svi oni koji su nas posjetili, zadovoljni su sa programom. Želimo da pokažemo sve različitosti koje su zastupljene, što predstavlja našu prednost”, naveo je Ismet Raković, predsjednik KUD-a “Behar” Dubrave.

Zahvalnost za organizovanje ove manifestacije KUD-u “Behar” izrazio je gradonačelnik Gradiške, istakavši pri tom njen značaj.

“Ovdje imamo potvrdu da treba raditi sa mladim ljudima, prenositi na njih naše običaje i tradiciju, te ih na taj način sačuvati od zaborava”, rekao je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

“Dani dijaspore” organizuju se u sklopu “Gradiškog ljeta”, a drugi i treći dan manifestacije rezervisani su za sportska dešavanja, u organizaciji Fudbalskog kluba “Dubrave”.

/Info +/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

26
jan2020

Otvoren novi vrtić u Aleksandr...

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, načel...

26
jan2020

Sutra Savindan

Srpska pravoslavna crkva (SPC) sutra će proslaviti Svetog Savu, utemeljivača srpske crkve, države i...

26
jan2020

Vozač kamiona iz Gradiške zalu...

Vozač kamiona iz Gradiške izgubio se na planinskom prevoju na području opštine Teslić krećući ka Sar...

25
jan2020

Dvije i po decenije traži brat...

Ove godine navršava se 25 godina od kada se Aleksandru (Nikole) Grgiću iz Kozarske Dubice izgubio sv...

Joomla! Debug Console

Sesija

Informacije profila

Iskorišćenost memorije

Upiti baze podataka