Mile Bavrlić iz Beograda knjižni fond Narodne biblioteke Gradiška obogatio je sa oko 800 knjiga. Bavrlić je vlasnik izdavačke kuće „Gutenbergova Galaksija“ koji već nekoliko godina ovoj ustanovi rado poklonja značajnu literaturu.

„Od 2013. godine počeli smo sa realizacijom. Početni fond knjiga bio je 500 primjeraka. Tada sam obećao da ću poklanjati knjige. Upravo sam sad donijeo šestu dopunu. Najmanje 1000 knjiga želim da bude u fondu“ kaže Mile Bavrlić.

Značajno mjesto u životu Mile Bavrlića zauzima gradiško selo Grbavci gdje je rođen. Iz tog razloga on je odlučio da knjige pokloni biblioteci na čemu mu je ova ustanova veoma zahvalna.

„Te su knjige veoma kvalitetne,a naslovi su dosta čitani. Takođe smo formirali otvoreni legat , što znači da se knjige mogu iznositi i vraćati u biblioteku“ rekla je Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.

 U Narodnoj biblioteci postoje još tri legata ali zatvorenog tipa to su legati porodice Čubrilović, Panto Stević i Cvjetko Bulović.

/Info+/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
avg2019

Šahisti u Republici Srpskoj ig...

Podjela na bolje i lošije u savremenom sportu se vrši duelima i rezultatima tih duela, gdje su pobje...

21
avg2019

Lice iz Gradiške lišeno slobod...

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 20.08.2019. godine, lišili su slobode lice inicija...

21
avg2019

Deseti rođendan Udruženja ''Mo...

Danas su članovi Udruženja ''Most'' iz Gradiške prošetali kroz grad i pružili priliku sugrađanima da...

21
avg2019

Hapšenje u Gradišci: Oduzeti p...

Prilikom kontrole Volva njemačkih registarskih tablica službenici Jedinice granične policije Gradišk...