Poslije uspješno izvedene premijere predstave “Emigranti” 14. juna 2019. i dvije reprize istog mjeseca, Gradsko pozorište Gradiška novu pozorišnu sezonu počinje izvođenjem ove predstave i to 10. oktobra u 20 časova na sceni Kulturnog centra.

Nova predstava našeg pozorišta govori o aktuelnom problemu s kojim se suočava naše društvo, a to je odlazak ljudi u inostranstvo, pogotovo u Njemačku. Predstava na komičan način prati dvojicu naših ljudi koji žive u Njemačkoj, jedan je intelektualac, profesor, a drugi “bauštelac”, koji žive u podrumu snalazeći se u tim uslovima. Njih dvojica predstavljaju presjek našeg društva koje nije srećno u svojoj zemlji, a u tuđoj ih ne čeka ništa bolje, gdje su građani drugog reda.

U predstavi igraju glumci Admir Mešić i Zlatan Vidović , a predstavu je režirao Zlatan Vidović. Predstava se igra u kamernom ambijentu na samoj sceni Kulturnog centra, te je broj publike ograničen na 60 gledalaca. Cijena karte je 6 KM.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
okt2019

"Onomatobleja Show"...

Da li su Srbi samo hrabri i rodoljubivi, Bošnjaci samo dobroćudni i gostoljubivi, a Hrvati kulturni...

21
okt2019

Gosti došli turistički

Kakva fantastična nedjelja je iza nas terenima širom dobojskih, derventskih, teslićkih, šamačkih i...

21
okt2019

Radi se na identifikaciji lica...

Policija preduzima radnje na utvrđivanju svih okolnosti prijave da je na džamiji u Kozarskoj Dubici...

21
okt2019

Almasa Asanov pronađena u Grad...

Šesnaestogodišnja Almasa Asanov iz Pridjela Gornjeg, čiji je nestanak prijavljen 16. oktobra, pronađ...