Nova premijera Gradskog pozorišta Gradiška, predstava „Veseli kvartet“, biće izvedena u petak 8. novembra 2019. godine u maloj sali Kulturnog centra sa početkom u 20 časova. 

Predstava Veseli kvartet je komedija vodviljskog tipa u kojoj su akteri dva bračna para i njihove međusobne nevjere i otkrivanje istih, puna komičnih zapleta i raspleta.

U predstavi igraju Draško Vidović, Jelena Kesić, Mirela Predojević i Admir Mešić.

– Rad na predstavi “Veseli kvartet” je počeo prije mjesec dana i rađeno je intezivno svaki dan po dvije probe. Ovo je naša prva saradnja sa rediteljkom Lilijanom Ivanović – rekao je glumac Admir Mešić.

Predstavu „Veseli kvartet“ režirala je Lilijana Ivanović, rediteljka iz Zrenjanina kojoj je ovo 280. režija u karijeri.

Ona je uradila scenografska i kostimografska rešenja, te odabir plakata i muzike.

– Predstava je komedija u podžanru vodvilj, te je samim tim zanimljiva i pretpostavljamo pitkija za publiku. Mi smo u našem pozorištu igrali vodvilje kao što su “Luda lova” i “Boing-boing”, koji su naišli na odličan prijem kod publike. Nadamo se sa će i “Veseli kvartet” biti isto tako uspešan – rekao je on.

Prema njegovim riječima, scenografija predstave je složena jer ima šest različitih prostora.

– Reditelj je to dobro osmislio da nema scenografskih promjena, nego se svjetlosnim efektima određuju različiti prostori, koji su svi na sceni. Kostimi su bili mnogo lakši izbor, jer predstava se dešava u današnjem vremenu. Predstava prikazuje dva bračna para i njihove nevjere i bračna nevjerstva, te njihova otkrivanja i laži koja to sve prati. Ova predstava na komičan vodviljski način govori o današnjem vremenu, krizi braka i nevjerstava i razvoda koji prate današnje brakove. Mnogima će predstava biti poučna, ali će se mnogi i prepoznati u likovoma predstave – rekao je Mešić.

Premijera predstave najavljena je za 8. novembar u 20 časova u maloj sali Kulturnog centra, a prva repriza je 13. novembra u sredu, takođe u 20 časova.

U sklopu Gradskog pozorišta Gradiška djeluje i Omladinski studio kojeg čine amateri uzrasta srednje škole. Studio je počeo sa radom u proleće 2011. godine. Članovi studija su igrali premijeru predstave „Pokondirena tikva“ u reziji Draška Vidovića u decembru 2011. godine. Predstava je učestvovala na „FEDRI“, amaterskom festivalu u Bugojnu.

Najave za zimu

– Do kraja godine izvešćemo još jednu reprizu ove predstave, ali igrati i našu predstavu “Emigranti”, te predstavu “Ljubav”. U decembru ćemo izaći sa predstavom za djecu u sklopu novogodišnjih praznika koje takođe režira Lilijana Ivanović. U obe predstave igraju: Mirela Predojević, Draško Vidović, Jelena Kesić i Admir Mešić – kažu u ovom pozorištu.

/Srpskainfo/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
nov2019

LVS "Most" vas poziv...

Već 10 godina radimo na osnaženju mladih i podstičemo ih na kreativno razmišljaje i izražavanje. U i...

20
nov2019

Kampanja studenata socijalnog...

Grupa studenata socijalnog rada iz Banja Luke danas je na Trgu Krajine održala kampanju u okviru pro...

20
nov2019

Sud izbjegava presuditi o zlou...

„Robne rezerve Republike Srpske“ uputile su danas urgenciju Okružnom privrednom sudu Banjaluka da do...

20
nov2019

Osumnjičeni za napad na novina...

Nedeljko Dukić, osumnjičeni za pokušaj ubistva novinara "BN televizije" Vladimira Kovačevića, nalazi...