„Društvo književnika“ iz Gradiške objavilo je nedavno knjigu pjesnika Danila Karapetrovića sa samo tri riječi, štampanu u 300 primjeraka.

To su rađanje, vjenčanje i smrt, koje su likovno ilustrovane. Karapetroviću je, kako navodi u osvrtu ove nesvakidašnje publikacije, ovo 33. knjiga.

– Sav život sažet je u tri riječi i svakome pripadaju, bez obzira bio bogat ili siromašan, vladar ili običan čovjek. To je univerzalna pravda jednaka za sve i niko do sada, niti u budućnosti, ništa neće moći promijeniti – naveo je Karapetrović.

O njegovoj knjizi recenzent Ranko Preradović zaključio je da „autor smišljeno traži način kako da podstakne čitaoca da razmisli o suštini ove tri riječi.

Boro Kapetanović smatra da je Danilo Karapetrović knjigom „Tri riječi“ kazao sve, suštinu života.

– Sve manje se čitaju knjige. Vjerujem, kome ova dospije u ruke da će je pročitati, a da li će razumjeti njen značaj i poruku, to je individualnog karaktera – zaključio je Kapetanović u uvodniku knjige.

Danilo Karapetrović je poznati pjesnik iz Gradiške, veliki entuzijasta koji je zastupljen u više pjesničkih antologija, nagrađivan na domaćim i inostarnim pjesničkim festivalima, a njegove pjesme prevedene su na nekoliko svjetskih jezika. Dugogodišnji je predsjednik Književnog kluba „24. april“, koji je prije nekoliko godina preimenovan u „Društvo književnika“. Karapetrović piše i objavljuje pjesme i priče više od pola vijeka.

/Srpskainfo/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

13
nov2019

Srpčanka Sara Lakić: Parče sre...

Svaki mladi čovjek trebalo bi prvo da se potrudi da u svojoj zemlji pronađe parče hljeba i sreće, pa...

13
nov2019

Akcija PU Gradiška: Sankcionis...

Od ukupnog broja kontrolisanih učesnika u saobraćaju, 37% prekoračilo dozvoljenu brzinu kretanja.

13
nov2019

KMF ''Boračka'' pobjedom ispis...

Proteklog vikenda startalo je prvenstvo Druge futsal lige Republike Srpske grupa Zapad, u kojem se n...

13
nov2019

U Gradišci se otvaraju dva nov...

Grad Gradiška je postao zaista interesantan trgovcima, pa su se mnoge kompanije upravo odlučile da n...