Centar modernih znanja realizuje projekat “Ipak smo mi samo djeca” koji se bavi prevencijom maloljetničkog prestupništva i vršnjačkog nasilja, u sedam gradova: Gradiška, Srbac, Kneževo, Čelinac, Kotor Varoš, Prnjavor i Banja Luka. U cilju upoznavanja djece sa svim negativnim posljedicama maloljetničkog prestupništva, u navedenim gradovima će biti organizovana:

  • Predstava “E moj vaspitaču“ koju izvode glumci DIS pozorišta iz Banja Luke, a koja je nastala na osnovu istinitih priča maloljetnih prestupnika iz VPD Banja Luka. 
  • Nakon predstave biće organizovan razgovor sa bivšim maloljetnim delinkventom o greškama koje je napravio u životu i posljedicama takvog ponašanja, uz moderatora dipl. soc. radnika Bojana Trgića, a u kojem će moći da učestvuju u svi gledaoci predstave
  • Izložba novinarskih tekstova o vršnjačkom nasilju i devijantnom ponašanju, koja će biti predstavljena u istim prostorima gdje će se odigravati predstave.

Predstavu izvode glumci DIS pozorišta, u režiji Novice Bogdanovića, po ideji prof.dr. Nebojše Macanovića. Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Reselience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). 

Predstava počinje u 18 časova i 30 minuta u Kulturnom centru Gradiška.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

13
dec2019

Sutra svečani doček za zlatnu...

Svečani doček za zlatnu teniserku grada Gradiška, koja je naš grad proslavila u dalekoj Americi, osv...

13
dec2019

Odgađa se izbor najboljih fudb...

Usljed blokade rada Fudbalskog saveza Republike Srpske, zbog intervencije Republičke uprave za inspe...

13
dec2019

Film "Djeca Kozare"...

Režiser Lordan Zafranović izjavio je da je potpuno razočaran što Filmski centar Srbije treći put ni...

13
dec2019

Inspekcija zabranila rad FSRS,...

Republička uprava za inspekcijske poslove Republike Srpske zabranila je rad Fudbalskom savezu RS ka...

Joomla! Debug Console

Sesija

Informacije profila

Iskorišćenost memorije

Upiti baze podataka