Kulturni centar je večeras bio mjesto izložbe, slobode i umjetnosti. Otvorivši sedmodnevnu izložbu pod nazivom "Djevojke pitaju žene: Koliko ljubavi je dovoljno?", otvorila su se i mnoga pitanja, koja će vam možda biti jasnija ukoliko posjetite izložbu.

Pet mladih djevojaka iz tri grada, večeras je svojim fotografijama postavilo vječno pitanje, koliko je ljubavi dovoljni i da li je taj jedan dan u godini jedini kada treba pričati o tome. Fotografkinja Tea Jagodić iz Banjaluke koja već godinama kroz svoje radove obrađuje ženske teme i položaj žena u društvu, okupila je još četiri koleginice i zatražila priliku da svoje stvaralaštvo pokažu široj javnosti.

To joj je pošlo za rukom po drugi put u Gradišci, a prvi put u stubu gradiške kulture Kulturnom centru, gdje su pored Tee svoje fotografije izložile Teodora Čikić iz Gradiška, Ivana Bjeljac iz Novog Grada, Milana Tomić iz Banjaluke i Tajana Dedić Starović.

"Bavim se umjetničkim fotografijama od 2009. godine i evo već sam drugi put u Gradišci. Zaista sve pohvale organizatorima, što su nam omogućili da realizujemo ovu izložbu", poručila je ova umjetnica iz Banjaluke.

Tea Jagodić je diplomirani grafički dizajner. Prvenstveno se bavi konceptualnom fotografijom ali ni drugi žanrovi joj nisu strani. U svijet fotografije je ušla iz čiste igre, radoznalosti i popunjavanja tinejdžerskog slobodnog vremena, a onda je fotografija spontano prešla u ogromnu ljubav, hobi, posao i način života.

Naša sugrađanka Teodora Čikić je takođe organizatorica izložbe, a kako ona ističe pred našom publikom su njihove najbolje fotografije.

"Želim da se zahvalim svima što su došli. Nadam se da će gradiška publika u narednih sedam dana dana imati priliku da uživa u čarima ovih fotografija", poručuje Teodora.

Direktor Kulturnog centra je istakao da ova institucija nastavlja sa promocijom kulture i da u tome ne zaostaje ni za najvećim gradovima Srpske. Da li je zaista tako možete i sami da se uvjerite ukoliko posjetite ovu prelijepu izložbu.

 

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

18
jun2018

Poziv za besplatnu obuku opera...

UG Mreža novih ideja objavilo javni poziv za besplatnu obuku sedam operatera za rad na CNC mašinama...

18
jun2018

Tamjan i njegova upotreba

Tamjan i kađenje su ustvari dva pojma: materija i radnja. I jedno i drugo je u našoj svijestii vezan...

17
jun2018

To je najbolji navijački film...

Kada se priča o filmu, kada treba da ga gledamo, a kada se za taj pojam veže još jedna stvar koja je...

17
jun2018

„Krajina osiguranje“ naplatilo...

Krajina osiguranje naplatilo je 680.000 KM od opštine Gradiška na osnovu pravosnažne presude koju je...