Da nam kulture ne manjka potrudila se autorka knjige "Najdražima s ljubavlju“, Željka Šefer, koja je na autentičan način učinila svoju porodice i ljude bliske porodici vječnima kroz ovo umjetničko djelo. Željka nije mogla da miruje, pa je smogla snage da sačini ovakvo jedno djelo, koje svakako oplemenjuje kulturu i tradiciju srpskog naroda.

Autorkina priča je satkana emocijama, dubokom empatijom sa svojim najbližima ali i živatnim dogodovštinama koje je Šeferova uspjela da uklopi u redovima razigranih rečenica. Kako je igrom slučaja, veoma rano morala da sazrijeva, jer je bila najstarije dijete u porodici, autorka je pazila na mlađu braću i sestre, te kao nagradu dobijala mogućnost da sjedi sa starijima i osluškuje njihove razgovore.

„Sva sreća pa sam imala dobro pamćenje, pa sam te priče uspjela da sada stavim na papir, a bilo ih je kao što možete vidjeti u knjizi raznih i i te kako zanimljivih“, prisjeća se Šeferova.

I kao što to obično biva, djeca isprva najviše vole tetke i strine, tako su i kod Šeferove, tetke Stana i Nada, strina Danica i ostale dobile svoje zasluženo parče papira. Peripetijama oko dobijene čokolade, prvi susret s tehnikom i ostalim predmetima, ovdje su toliko šaljive, da bi im pozavidio i Branko Ćopić.

Ugradivši dio sebe Šeferova je ostavila prostora i ostalima koji su među živima, i koji su spomenuti u knjizi, da nastave knjigu prisjećajući se raznih detalja, koje je ona možda previdila. Tako je na kraju poručila sljedeće:

„Ova knjiga je načinjena s ljubavlju i poštovanjem prema mojim precima i mojim rođacima, koji su svojim genima i svojim životom, manje ili više oblikovali moj život i utisnuli ljepotu u oblikovanje moje ličnosti. Hvala im!“

Iako odavno živi u inostranstvu, Seferova nije zaboravila svoj kraj u koji se rado vraća i o njemu piše. Zahvalnost rodnom kraju i ljudima iz rodnog kraja je nešto što je autorka pokušala da dijelom pokaže kroz ovu knjigu, je li uspjela provjerite sami. 

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

19
mar2018

Adžić: Situacija na terenu je...

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić poručuje građanima da je situacija pod kontrolom i da nema raz...

19
mar2018

Dubrave deklasirale Ljubić, Je...

Nakon prologniranja svih takmičenja za sedam dana, proteklog vikenda startala je i Druga liga Republ...

18
mar2018

''Sikiranti'' slavili u Podgra...

Utakmicama 14. kola nastavljeno je prvenstvo u Područnoj ligi Gradiška. Kao i do sada bilo je veoma...

18
mar2018

Omladinac startao pobjedom, La...

Proteklog vikenda utakmicama dvanaestog kola nastavljen je šampionat u Opštinskoj fudbalskoj ligi Gr...