Da nam kulture ne manjka potrudila se autorka knjige "Najdražima s ljubavlju“, Željka Šefer, koja je na autentičan način učinila svoju porodice i ljude bliske porodici vječnima kroz ovo umjetničko djelo. Željka nije mogla da miruje, pa je smogla snage da sačini ovakvo jedno djelo, koje svakako oplemenjuje kulturu i tradiciju srpskog naroda.

Autorkina priča je satkana emocijama, dubokom empatijom sa svojim najbližima ali i živatnim dogodovštinama koje je Šeferova uspjela da uklopi u redovima razigranih rečenica. Kako je igrom slučaja, veoma rano morala da sazrijeva, jer je bila najstarije dijete u porodici, autorka je pazila na mlađu braću i sestre, te kao nagradu dobijala mogućnost da sjedi sa starijima i osluškuje njihove razgovore.

„Sva sreća pa sam imala dobro pamćenje, pa sam te priče uspjela da sada stavim na papir, a bilo ih je kao što možete vidjeti u knjizi raznih i i te kako zanimljivih“, prisjeća se Šeferova.

I kao što to obično biva, djeca isprva najviše vole tetke i strine, tako su i kod Šeferove, tetke Stana i Nada, strina Danica i ostale dobile svoje zasluženo parče papira. Peripetijama oko dobijene čokolade, prvi susret s tehnikom i ostalim predmetima, ovdje su toliko šaljive, da bi im pozavidio i Branko Ćopić.

Ugradivši dio sebe Šeferova je ostavila prostora i ostalima koji su među živima, i koji su spomenuti u knjizi, da nastave knjigu prisjećajući se raznih detalja, koje je ona možda previdila. Tako je na kraju poručila sljedeće:

„Ova knjiga je načinjena s ljubavlju i poštovanjem prema mojim precima i mojim rođacima, koji su svojim genima i svojim životom, manje ili više oblikovali moj život i utisnuli ljepotu u oblikovanje moje ličnosti. Hvala im!“

Iako odavno živi u inostranstvu, Seferova nije zaboravila svoj kraj u koji se rado vraća i o njemu piše. Zahvalnost rodnom kraju i ljudima iz rodnog kraja je nešto što je autorka pokušala da dijelom pokaže kroz ovu knjigu, je li uspjela provjerite sami. 

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

20
avg2018

''2Cellos'' najavio novi album...

Novi album “2Cellos” ''Let There Be Cello'' izlazi 19. oktobra, a na njemu se poznati duo ''uhvatio'...

20
avg2018

Sve o studiranju u Italiji na...

Za vas smo odabrali šest fakulteta koje biste trebali uzeti u obzir pri odabiru. Università La Sapie...

20
avg2018

Srbi puše najviše, a Kolumbijc...

Austrija omogućava najviše plaćenih slobodnih dana radnicima (najmanje 22 plus 13 plaćenih dana praz...

20
avg2018

Ansambl naordnih igara "L...

Avgust 2018. je humani mjesec Ansambla narodnih igara "Lijevče" iz Razboja. Humanitarne aktivnosti s...