Prva asocijacija na putovanje jeste more, plaža i sunce, a ono što mnogi od nas žele i maštaju jesu daleke, što dalje egzotične destinacije. Međutim, nekada nam ljepota promakne iako nam bude na dohvat ruke, opčine nas naizgled druge, atraktivnije stvari, a onda shvatimo da se pravo blago nalazi samo nekoliko kilometara od nas.

169 Objavljeno 29 jun 2020 Autor: Marijana Vukmirica

Potaknuti čestim izvještavanjima i vijestima o tome kako su američki policajci ubili nekog prilikom akcije zapitali smo se da li su američki policajci stvarno laki na obaraču i da li se lakše i češće odlučuju da upotrebe oružje i druge vidove sile kako bi savladali pojedinca prilikom privođenja, nego što to čine njihove kolege u drugim državama. 

287 Objavljeno 04 jun 2020 Autor: Borislav Radić

26.5.2020. Danas se navršava 7. godina kada su uz najviše državne počasti na Oplencu kod Topole sahranjeni posmrtni ostaci kraljevske porodice Karađorđević. Poslednji srpski kralj Petar ll, kraljica majka Marija, kraljica Aleksandra i princ Andrej su poslije višedecenijskog izgnanstva našli svoj mir u porodičnom mauzoleju na Oplencu kod Topole. Ovim činom je ispunjen zavjet kralja Petra I Karađorđevića da svi članovi porodice počivaju na jednom mjestu.

271 Objavljeno 26 maj 2020 Autor: Želimir Urić