Minulog vikenda završen je prvi dio prvenstva Republike Srpske u fudbalu. Ono što odmah ''upada'' u oči jeste pogled na tabelu. Hipotetički, kada bi ovo prvenstvo bilo u Engleskoj, Španiji ili Njemačkoj, mnogi bi rekli da nema uzbudljivijeg fudbalskog karanava na svijetu, međutim kada pogledamo stvari realno, i da je riječ o šampionatu u kojem je prosjek gledalaca na stadionu oko 200, onda sve nekako gubi smisao.

Razlika između trećeplasiranog banjalučkog Željezničara i pretposljednje ekipe na tabeli, Slobode iz Mrkonjić Grada je svega tri boda, da dobro ste pročitali, tri boda. Međutim, ono najzanimljivije, ove takmičarske godine se broj klubova u Prvoj ligi RS smanjuje na deset. To bi se nekako i ''progutalo'' da živimo u normalnoj zemlji, u kojoj su i sportska takmičenja iole uređena. Zašto?

Svake godine se do samoga kraja prvenstva Republike Srpske ne zna koliko klubova ispada, jer svi klubovi strijepe od toga šta će predstavnici Srpske učiniti u Premijer ligi BiH. Naredna takmičarska sezona brojaće deset klubova, a ukoliko neko iz ''reda'' Srpskih predstavnika napusti elitni rang bh. fudbala, moglo bi doći do toga da čak ispadne pet ili šest klubova, što je svakako nevjerovatno i poražavajuće, pa makar se radilo i o našem domaćem fudbalu.

Kako stvari stoje, do kraja sezone maltene svi klubovi će voditi grčevitu borbu za opstanak. Da li ovakva liga, ovakvog formata postoji igdje na svijetu? Sumnjam. Jedno je sigurno, Velikan iz Platonove po svemu sudeći vratiće se tamo gdje mu je zapravo i mjesto, dok će pored Sloge koja je i najprijatnije iznenađenje šampionata, svi ostali klubovi do kraja sezone imati samo jedan cilj, a to je plasman u Ligu za prvaka, odnosno opstanak u ligi.

Ko će uspjeti da izvuče noge iz blata, a ko će narednog ljeta put ''Istoka'' ili ''Zapada'' ostaje da se vidi...

 

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

26
maj2019

FK ''Laminci'' šampion Opštins...

Fudbaleri Laminaca nakon sedam godina ponovo su postali član Područne lige RS – Gradiška.

25
maj2019

Mali heroj - Leon Radak

''Danas ja i Slobodan Boban Radak slavimo 5 godina braka. 😊 Danas se takođe u svijetu obilježava i d...

25
maj2019

Stihovi i note zažuborili pore...

Poezija nekoliko pjesnika popraćena zvucima frule, pozdravljena apaluzima publike, odzvanjala je kra...

25
maj2019

Naplata putarine po kilometru...

Izgradnja četiri naplatne stanice na autoputu Banjaluka - Gradiška je u završnoj fazi, a zatvoreni s...