Nekada je droga bila strašna, svi su je se plašili, bježali od pomisli da im se komšija na kraju sela drogira, kamoli neko bliži ili oni sami.

Droga je na Exitu, droga je u na techno žurci. Konoplja je dobra samo su je uklonili masoni.

Drogu uzimamo da se seksamo i pojačamo samopouzdanje, drogu uzmemo da se smirimo, da pobjegnemo od problema. Drogom ubijamo emocija i tada smo super jer živimo u društvu bez emocija.

Trava je super, ono brate uzmeš i ne razmišljaš, vidiš kakvo je vrijeme danas, čak ne šteti organizmu, gora je cigara.

Ekser je dvije marke, ko jebe mozak, treba nam brzina, daj spida, nema se kad spavati.

Doktore imam halucinacije, šta da radim. Uf pa vi imate granični poremećaj ličnosti, sad ću vam dati terapiju. - Ovako: može li leponex 50mg naveče, lexilium tri puta na dan, i može neki antidepresiv.

Skontaj ovog doktora, dade mi terapiju a nije me ni saslušao. Samo me kokain može popraviti. Joj jest skup, nema veze, svi su pričali da vrijedi svake pare.

Ne može više ovako, mora nešto da me spusti. Dajte ljudi nešto...šta...heroin...heerooooiinnnn... Toga sam se uvijek bojao ali ajde daj, daj da i to probam, ako me on ne spusti neće ništa.

Ostao sam bez novca, kriziram, šta da radim? Ne mogu više. Hoću da se spucam ali ne mogu, nemam para jebo te. Jebene pare su mi svako jutro problem, nisam ni ustao treba mi 50 maraka da budem dobar. Ništa ne pomaže, ni ovaj leponex jebeni, ne mogu da spavam od krize.

Doktore, šta da radim? - Ovako, ne brinite, stavićemo vas na metadonsku terapiju i ići ćete na održavanje. Dolazićete jednom sedmično po svoju dozu metadona.

Hvala vam doktore!

Sad kad se legalno drogiram, ono OK sam, dok ne uzmem više od propisane terapije ali ja sam narkoman, uvijek sam volio da uzimam više...

Šta mi vi serete, svi pijete tablete za smirenje i svi se drogirate a samo smo mi narkomani crne ovce...

Srećan nam mjesec borbe protiv ovisnosti. Ma srećan nam mjesec ovisnosti, pusti borbu, borićemo se kad dođe kriza...

Međunarodni mjesec borbe protiv bolesti ovisnosti obilježava se svake godine u periodu od 15. novembra do 15. decembra. Droga je zaista dostupnija nego ikad, razornija i otrovnija nego ikad. Ipak, drogi se pjeva, tepa, priča... i na neki način se promoviše nekakav vid ponašanja, povremenog drogiranja, apsolutno prihvatljivog u modernom društvu. Nemojmo biti zavisnici i klasični konzumenti, razmislimo, droga je sve ono na šta se navučemo i što nam uništava život. Ovo je problem pred kojim ne smijemo kleknuti ni minute, društva pokleknu ali svijest ne smije.

 

 

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

18
jun2019

Realizovana akcija za odlazak...

Samo par sati nakon što su objavili da pokreću dvije akcije za volonterku i njenu porodicu, članovi...

18
jun2019

Isporučena pomoć za Stupare iz...

U decembru 2018. godine stigla je još jedna pomoć za porodice u Republici Srpskoj, a ovaj put pomogl...

18
jun2019

Obogaćena pozorišna scena Grad...

Nedavnim formiranjem Javne ustanove „Grad pozorište“, ova umjetnost dobila je važnu ulogu u gradskoj...

18
jun2019

U Kruškiku održano druženje dj...

Kod crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Kruškiku danas je održano druženje djece sa poteškoćama u razv...