Gradiška je grad u kome živim od 2002. godine, prethodno su mi roditelji izbjegli iz Donjeg Vakufa (duga priča).

Kada gledam Gradišku danas i onda kad sam tek doselio dosta toga se promijenilo. Istakao bih ljepote Gradiške, zbog kojih sam ponosan na taj grad, a to su prelijepi kej i na njemu šetalište, koje se proteže duboko u naslje Bok Jankovac, kuda često trčim i treniram.

Grandiozni Kulturni centar je nešto na što bi svaki Gradiščanin trebao biti ponosan. Ponosan sam i na ljepotu rijeke Save, prirodnog ostrva i planine i fudbalskog kluba Kozara. Gradiška je multikulturalan grad, grad sporta, zabave i razonode.

Ono čime nisam zadovoljan su nezainteresovani ljudi, koji često zarad nekih ličnih ubjeđenja zaboravljaju da je Gradiška naša i da nam svima pripada pa se našeg grada olako odriču i prepuštaju je svakome na milost i nemilost. Ne sviđaju mi se, to jest lud sam kada vidim gužve na granici i ne mogu da shvatim otkud nam tolika energija da to sve trpimo. Ne sviđa mi se plata načelnika, (pot)predsjednika skupštine i odbornički dodatak.

Kada bi pričao o tome šta Gradišci nedostaje, rekao bih da je to definitivno javni fakultet. Gradiška treba da bude univerzitetski grad. Bilo bi lijepo da neki od fakulteta prenese svoje sjedište iz Banjaluke u Gradišku. Tako bi se Republika Srpska razvijala regionalno i smanjio bi se uticaj centralizacije koji je sada prisutan.

 

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

24
mar2019

Pobjeda Bisera za bijeg sa dna...

Uzbudljivo je ovog vikenda bilo na terenima Područne lige Gradiška. Na rasporedu je bilo 15. kolo, a...

24
mar2019

''Pozdrav proljeću'' okupio 20...

Tradicionalni planinarski pohod “Pozdrav proljeću” danas je na Kozari okupio oko 2.000 planinara iz...

24
mar2019

Marko je najmlađa žrtva NATO b...

Djetinjstvo i život dvogodišnjeg Marka Simića nesrećno su se završili kobnog 31. maja 1999. godine k...

24
mar2019

Jedinstvo deklasiralo Polet

Fudbaleri žeravičkog Jedinstva u okviru 18. kola Druge lige Republike Srpske grupa Zapad upisali su...