Gradiška je grad u kome živim od 2002. godine, prethodno su mi roditelji izbjegli iz Donjeg Vakufa (duga priča).

Kada gledam Gradišku danas i onda kad sam tek doselio dosta toga se promijenilo. Istakao bih ljepote Gradiške, zbog kojih sam ponosan na taj grad, a to su prelijepi kej i na njemu šetalište, koje se proteže duboko u naslje Bok Jankovac, kuda često trčim i treniram.

Grandiozni Kulturni centar je nešto na što bi svaki Gradiščanin trebao biti ponosan. Ponosan sam i na ljepotu rijeke Save, prirodnog ostrva i planine i fudbalskog kluba Kozara. Gradiška je multikulturalan grad, grad sporta, zabave i razonode.

Ono čime nisam zadovoljan su nezainteresovani ljudi, koji često zarad nekih ličnih ubjeđenja zaboravljaju da je Gradiška naša i da nam svima pripada pa se našeg grada olako odriču i prepuštaju je svakome na milost i nemilost. Ne sviđaju mi se, to jest lud sam kada vidim gužve na granici i ne mogu da shvatim otkud nam tolika energija da to sve trpimo. Ne sviđa mi se plata načelnika, (pot)predsjednika skupštine i odbornički dodatak.

Kada bi pričao o tome šta Gradišci nedostaje, rekao bih da je to definitivno javni fakultet. Gradiška treba da bude univerzitetski grad. Bilo bi lijepo da neki od fakulteta prenese svoje sjedište iz Banjaluke u Gradišku. Tako bi se Republika Srpska razvijala regionalno i smanjio bi se uticaj centralizacije koji je sada prisutan.

 

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

24
maj2019

Uskoro ''Prvi gradiški noćni c...

Nakon organizacije trećeg polumaratona i prve humanitarne trke na pet kilometara, Atletsko rekreativ...

24
maj2019

Poznati regionalni putopisac s...

Jedan od najvećih regionalnih putopisaca će poslije pređenih preko 40 zemalja svijeta i pet kontinen...

24
maj2019

Gradišci...

Stari grade na brodu od Save...

24
maj2019

Policijaska akcija u Prnjavoru...

U akciji "Polo", koju su zajedničkim snagama izveli pripadnici policijskih stanica Prnjavor i Laktaš...