Trojica od četvorice osumnjičenih za napad na sezonske radnike na Braču, među kojima su i pretučeni radnici srpske nacionalnosti su uhapšeni, a za četvrtim je pokrenuta istraga. Napad u Supetru podigao je veliku prašinu, a na nedavni incident reagovala je i književnica Vedrana Rudan oštrom kolumnom.

Kolumnu Vedrane Rudan sa njenog sajta prenosimo u cjelosti:

“Dragi vaši!

Ovih vas je dana na jednom od mojih ostrva, kao da je bitno kojem, na jednom od hrvatskih ostrva, opet prebilo. Moji, patetični moji, naglašavaju da ste vi prebijeni bili ‘naši Srbi’, ‘Srbi iz Hrvatske’ kao da ‘naši Srbi’ nisu Srbi?

Srbi su Srbi i točka! Ne tačka! Gradonačelnica ostrva hiljadu je puta ponovila, sa žaljenjem, užasom i čuđenjem, da smo mi razbili Srpkinju tešku ‘samo pedeset kilograma’ žive vage. Kao da je nama bitna težina Srba ili Srpkinje?! Ili jesi Srbin ili Srpkinja koji radiš sezonski u Lijepoj Našoj ili nisi.

Ako jesi, kakve veze ima koliko kila imaš, j**** ti mater srpsku, jel’te!

Dragi vaši! Umjesto što se čudite, a čudite se k’o pura dreku, pura je, čini mi se, ćurka, prevodim da shvatite, elem, umjesto da se čudite kad dobijete po p****, naučite nešto o Lijepoj Našoj!

Hrvatska je zemlja staraca i kriminalaca. Ono malo mladih i pametnih što je ostalo tu je jer nije još prodalo očevinu, a čekaju i kraj školske godine. Mi starci nemamo gdje, a i nikad nam bolje nije bilo. Dečko u sedamdeset i petoj može birati u kojem će marketu sjesti za kasu i zaraditi sto evra u samo mjesec dana. Pa vi vidite, Srbi i Srpkinje!

Naši političari i popovi i ostali biznismeni vrijeme krate kradući. Narod ga krati mlateći. Srbe, dragi vaši, SRBE! Nećemo, valjda, mlatiti pse? Pse volimo, psi su životinje, a životinje se ne smije zlostavljati. Kad u Hrvatskoj udaviš psa, mediji su na nogama, ne gine ti robija. Kad u Hrvatskoj udaviš…, biće i toga, ništa ti se neće dogoditi. Ne smije se suditi nikome tko se zabavlja u skladu sa politikom zemlje u kojoj živi. Kako to ne kužite, bivša braćo? Jeste li glupi k’o k**** ili ste glupi k’o Srbi?

Treba vam crtati? Od rata s vama prošlo je sto godina, a nama rane krvare k’o da se sve juče dogodilo. Takvi smo vam mi Hrvati. J**** slobodu, j**** pravdu, j**** hljeb, j**** školstvo, j**** sudstvo, j**** zdravstvo. Nama Hrvatima malo treba. Srbe nam dajte! Vrbe nam dajte!

Zato, ako vam je glava na ramenu mila, Srbi, bili ‘naši’ ili vaši, odj***** iz Lijepe Naše! Ona je naša! Poslušajte dobronamjerni savjet Hrvatice milosti pune.

I za kraj. Jeste li ikad čuli ili pročitali da su 1943. u Americi organizirani odlasci Jevreja na rad u Njemačku? Ja ću vam reći. Nisu.

Za koji onda k**** vi danas tražite posao u Hrvatskoj?”

/Blic/

 

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
nov2019

LVS "Most" vas poziv...

Već 10 godina radimo na osnaženju mladih i podstičemo ih na kreativno razmišljaje i izražavanje. U i...

20
nov2019

Kampanja studenata socijalnog...

Grupa studenata socijalnog rada iz Banja Luke danas je na Trgu Krajine održala kampanju u okviru pro...

20
nov2019

Sud izbjegava presuditi o zlou...

„Robne rezerve Republike Srpske“ uputile su danas urgenciju Okružnom privrednom sudu Banjaluka da do...

20
nov2019

Osumnjičeni za napad na novina...

Nedeljko Dukić, osumnjičeni za pokušaj ubistva novinara "BN televizije" Vladimira Kovačevića, nalazi...