Ono što imaš u državi nadaj se i u svom gradu, što imaš u svom gradu nadaj se i u svom selu, a što imaš u svom selu nadaj se tome i u kući. Tako se i opštedruštvena nepravda na svim porama života prenijela na sport.

Stvari stoje tako da krovna fudbalska organizacija u Republici Srpskoj neselektivno kažnjava sportske klubove. Tako se redom kažnjavaju klubovi malog fudbala, dok se onima iz velikog gleda kroz prste. Sramne su lige, a pogotovo takmičenja u drugoj, pa sve do pete lige Republike Srpske u gradiškoj regiji, gdje klubovi prave lakrdiju od takmičenja, odbijajući da uđu u viši rang iako su završili na prvom mjestu lige u kojoj igraju. Ni Žeravica, ni Turjak neće da idu u viši rang, prošli put to nisu htjeli Grbavci, a Žeravici je ovo postala tradicija.

Čemu onda takmičenje, čemu "ganjanje" lopte po zelenom tepihu, čemu navijanje i iščekivanje nedeljnog derbija. Derbiji više ne postoje jer nema smisla biti prvi. Duboka je pozadina toga svega. Jadno je društvo koje i u sportu pravdu i lakrdiju na uštrb možda jednog od rijetkih ventila koji će se uskoro zavrnuti jer više neće biti ni volje ni želje za bavljenjem fudbalom u nižim ligama.

Stalno idu kritike prema mladima da se malo igraju, da su stalno za telefonima i računarima. Bolje da su i tamo nego da gledaju kako pravite besmisao od ideala u kome su svi klinci naših generacija živjeli. Tjerate djecu od sporta, vi isti koji ne želite da vaš klub uđe u viši rang i pri tome prođete potpuno nekažnjeno, ali se zato kažnjava onaj ko je nepodoban, jer onaj drugi najstariji zanat na svijetu i ovdje diriguje sve.

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

20
nov2019

Kampanja studenata socijalnog...

Grupa studenata socijalnog rada iz Banja Luke danas je na Trgu Krajine održala kampanju u okviru pro...

20
nov2019

Sud izbjegava presuditi o zlou...

„Robne rezerve Republike Srpske“ uputile su danas urgenciju Okružnom privrednom sudu Banjaluka da do...

20
nov2019

Osumnjičeni za napad na novina...

Nedeljko Dukić, osumnjičeni za pokušaj ubistva novinara "BN televizije" Vladimira Kovačevića, nalazi...

20
nov2019

Sabor svetog arhangela Mihaila...

Srpska pravoslavna crkva i vjernici proslaviće sutra Sabor Svetog arhangela Mihaila - Aranđelovdan.