Ono što imaš u državi nadaj se i u svom gradu, što imaš u svom gradu nadaj se i u svom selu, a što imaš u svom selu nadaj se tome i u kući. Tako se i opštedruštvena nepravda na svim porama života prenijela na sport.

Stvari stoje tako da krovna fudbalska organizacija u Republici Srpskoj neselektivno kažnjava sportske klubove. Tako se redom kažnjavaju klubovi malog fudbala, dok se onima iz velikog gleda kroz prste. Sramne su lige, a pogotovo takmičenja u drugoj, pa sve do pete lige Republike Srpske u gradiškoj regiji, gdje klubovi prave lakrdiju od takmičenja, odbijajući da uđu u viši rang iako su završili na prvom mjestu lige u kojoj igraju. Ni Žeravica, ni Turjak neće da idu u viši rang, prošli put to nisu htjeli Grbavci, a Žeravici je ovo postala tradicija.

Čemu onda takmičenje, čemu "ganjanje" lopte po zelenom tepihu, čemu navijanje i iščekivanje nedeljnog derbija. Derbiji više ne postoje jer nema smisla biti prvi. Duboka je pozadina toga svega. Jadno je društvo koje i u sportu pravdu i lakrdiju na uštrb možda jednog od rijetkih ventila koji će se uskoro zavrnuti jer više neće biti ni volje ni želje za bavljenjem fudbalom u nižim ligama.

Stalno idu kritike prema mladima da se malo igraju, da su stalno za telefonima i računarima. Bolje da su i tamo nego da gledaju kako pravite besmisao od ideala u kome su svi klinci naših generacija živjeli. Tjerate djecu od sporta, vi isti koji ne želite da vaš klub uđe u viši rang i pri tome prođete potpuno nekažnjeno, ali se zato kažnjava onaj ko je nepodoban, jer onaj drugi najstariji zanat na svijetu i ovdje diriguje sve.

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

20
jul2019

Počeli “Dani dijaspore” u Dubr...

Trodnevna manifestacija “Dani dijaspore” počela je nastupom kulturno-umjetničkih društava na stadion...

20
jul2019

Drugi Pub kviz u Gradišci iz p...

Zapisi iz svakodnevice jednog namćora (osjetljivog na zvuke) - dan tristo šesti.

19
jul2019

U Podgradcima grad napravilo u...

U posljednje vrijeme Gradiška se suočava sa sve češćim naletima nevremena koje za sobom ostavlja ozb...

19
jul2019

Srpčanin počinio krađu i tešku...

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 18.07.2019. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Ban...