Na primjeru glasanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske povodom vitalnog nacionalnog interesa koji je pokrenuo srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, gdje se glasalo o stavu Bosne i Hercegovine o gradnji Pelješkog mosta, vidjelo se koliko su glasnici naorda ustvari glasnici interesa, u prvom redu ličnog a potom i onog nametnutog od strane vladajuće partije. 

Manje više skupštine lokalnih zajednica su slika i prilika entitetske skupštine, gdje vladajuća partija ima dvotrećinsku većinu, a samo su pojedinci ti koji iskaču i ustvari predstavljaju izuzetak u opštem jednoumlju koje je zavladalo skupštinama u Republici Srpskoj. Kada uzmemo primjer Gradiške, opozicija se sastoji od dijela SDS-ovih odbornika i PDP-a, dok svi ostali nemaju jasan stav nego se priklanjaju vladajućem SNSD-u. 

Ništa bolja situacije nije ni u Srpcu, Prnjavoru i Laktašima, gdje imate dvotrećinsku većinu kako god zamislite, a ako nemate, kako kaže narodi poslanik Jelena Trivić istrgujete ih. Ništa više nije sveto, ništa više nema cijenu.

Postavlja se razumno pitanje, čemu tolika trka pred izbore, kada će nakon istih opet sve isto biti. Apsurd je da glasamo za poslanike koji ne smiju da misle svojom glavom. U lokalnim zajednicama kao što je Gradiška svi se manje-više znamo, pa kada promijenite diskurs ne znam kako zadržite ljude oko sebe. Volio bih znati da li je "recept" isključivo lični interes?

Sve je podređeno interesu politike, a demokratija je prisutna samo pro forme. Lokalni izbori su naredne godine, partije će ponuditi svoje kandidate, a građani će sluštai ista obećanja i ponašati se šablonski po onoj pjesmi Beogradskog sindikata, koja kaže:

Ljudi slabo pamte, 

To je ovdje glavni problem.

Ko te jebo godinama,

Jebaće te opet.

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
avg2019

Šahisti u Republici Srpskoj ig...

Podjela na bolje i lošije u savremenom sportu se vrši duelima i rezultatima tih duela, gdje su pobje...

21
avg2019

Lice iz Gradiške lišeno slobod...

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 20.08.2019. godine, lišili su slobode lice inicija...

21
avg2019

Deseti rođendan Udruženja ''Mo...

Danas su članovi Udruženja ''Most'' iz Gradiške prošetali kroz grad i pružili priliku sugrađanima da...

21
avg2019

Hapšenje u Gradišci: Oduzeti p...

Prilikom kontrole Volva njemačkih registarskih tablica službenici Jedinice granične policije Gradišk...