Još jedna tužna i ružna vijest progrmila je Orahovom, koja govori, da je naš mještanin Davidović (Đure) Marko tragično izgubio život u prevrtanju traktora.

Sa Markom je bio i njegov komšija Hajdarević Ibro koji je zadobio povrede i nalazi se u medicinskom centru Gradiška. Nezvanično saznajem da su Marko i Ibro bili u obližnjoj šumi ispod Prosare u prikupljanju drva za ogrijev.

Još prije samo nekoliko dana naš Marko je sjedio i prodavao karte za svoj FK"bratstvo" kojeg je toliko volio i za koji je bio vrlo vezan. Zahvaljujuči dijelom upravo njemu, naš klub je uspjevao egzistirati i opstajati. Bio je ekonom volonter u klubu i obavljao vrlo zahtjevne poslove košenja stadiona, obilježavanja i održavanja prostorija bez ikakve naknade.

Ovim gubitkom FK "Bratststvo" izgubilo je jednog od najpouzdanijih simpatizera i ljubitelja. Neće Marko biti zaboravljen u ovom klubu ali niti u svojoj Čaršiji gdje je radio kao POŠTAR, kako su ga svi i zvali. Bilo je dovoljno reči samo Marko poštar i svi su znali o kome se radi.

Istinsku žal za ovim divnim čovjekom osjetio sam sa svim ljudima skojim sam dijelio ovu tužnu vijest i nesreću. Dragi naš Marko, hvala ti za sve što si učinio za svoj Klub i svoju Orahovu.

Ostaće mi u vječnom sječanju razgovor koji sam imao s tobom samo prije nekoliko dana, kada sam te upitao: Marko kolko si prodao karata na "Plavo -Bijelim" susretima organizovanim za pomoč klubu? Odgovorio si svojim tihim glasom: 71 kartu Seade, nije tako ni loše. Složio sam se stobom i rastalismo uz tvoje zadnje riječi : Dođite nam opet Seade. Naravno da ćemo doći Marko. Neka ti je pokoj duši i vječni mir Božji. Ožaloščenoj familiji izražavam iskreno saučešče.

/Jahic Sejad/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

06
dec2019

Prijem za zlatnu karatistkinju...

Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević organizovao je prijem za članicu Karate kluba Borac iz ove opš...

06
dec2019

U BiH za 12 mjeseci ubijeno 12...

U proteklih 12 mjeseci, prema podacima nevladinih organizacija koje se bave rodno zasnovanim nasilje...

06
dec2019

Studentica Anja Suzić u pobjed...

Studentica Univerziteta Pim Anja Suzić, student treće godine studijskog programa Psihologije, na kon...

06
dec2019

Kozara spremna za zimsku sezon...

Na Kozari spremno dočekuju početak zimske sezone.