Posmatram jedan običan kružni tok, koliko samo liči na život. Ulaziš u njega polako, pustiš prije tebe ko je ušao pa ti za njim. Na izlazu ubrzaš, da bi prije vidio i osjetio šta si izabrao. Izlaz sam biraš hoćeš prvi, drugi ili treći. Razmisli dobro! Prvi izlaz je ljubav, drugi zdravlje treći bogastvo, gdje želiš? I jesi li siguran u svoj odabir? Nisi!? Pitaš društvo, bitno je šta drugi misle, šta će reći selo. 

Očekivano, pogriješio si. Razočaran u sebe, u ljude, misliš da život nema smisla. Ideš dalje, bijesan, ljut, obrve se dodiruju, zubi stisnuti. Znak, vidiš znak, daleko si ali ti liči na kružni tok. Približavaš se, jeste kružni tok, ali ovaj sa četiri izlaza. Ko se pridružio? Sreća? Jeste to je sreća. Gdje sad, šta sad? Brzo razmišljaš, život je brz, moraš i ti da budeš, izlaziš na izlaz broj tri, ne znaš ni sam jesi li pogodio.

Tad ozbiljno shvataš da je život kružni tok, ako pogriješiš opet ćeš doći na kružni tok da ispraviš grešku. Danas si bogat, sutra već siromašan, danas zdrav sutra bolestan... Život je nepredvidiv i uvijek naiđeš na kružni tok sa više izlaza. Izlaz izabereš sam, ako pogriješiš uvijek ima još kružnih tokova.

A možda su putokazi samo maska i za nas postoji samo jedan put koji nam je unaprijed predodređen, jer na kraju krajeva kada rezimiraš neke svoje postupke i odluke shvatiš da je moglo biti samo tako i nikako drukčije.

Bilo kako bilo, život je kružni tok i šta napraviš to ti se vrati. Kakiš u gaće kao beba pa te to dočeka i u starosti.

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

26
jan2020

Poginuo Kobi Brajant

Legendarni američki košarkaš i jedan od najboljih u NBA istoriji Kobe Brajant poginuo je u helikopte...

26
jan2020

Saobraćajna nezgoda u Trnu, je...

U Trnu, kod Laktaša, u Ul. Cara Dušana, oko 17.35 dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je tjelesn...

26
jan2020

Ma šta pa profesore

Eeeeej, ima neka promocija knjige u Kulturnom centru.

26
jan2020

Granična policija: Nismo obavj...

U Graničnoj policiji BiH kažu da nisu obavješteni o dolasku kineskih turista koji su iz Vuhana juče...

Joomla! Debug Console

Sesija

Informacije profila

Iskorišćenost memorije

Upiti baze podataka