Posmatram jedan običan kružni tok, koliko samo liči na život. Ulaziš u njega polako, pustiš prije tebe ko je ušao pa ti za njim. Na izlazu ubrzaš, da bi prije vidio i osjetio šta si izabrao. Izlaz sam biraš hoćeš prvi, drugi ili treći. Razmisli dobro! Prvi izlaz je ljubav, drugi zdravlje treći bogastvo, gdje želiš? I jesi li siguran u svoj odabir? Nisi!? Pitaš društvo, bitno je šta drugi misle, šta će reći selo. 

Očekivano, pogriješio si. Razočaran u sebe, u ljude, misliš da život nema smisla. Ideš dalje, bijesan, ljut, obrve se dodiruju, zubi stisnuti. Znak, vidiš znak, daleko si ali ti liči na kružni tok. Približavaš se, jeste kružni tok, ali ovaj sa četiri izlaza. Ko se pridružio? Sreća? Jeste to je sreća. Gdje sad, šta sad? Brzo razmišljaš, život je brz, moraš i ti da budeš, izlaziš na izlaz broj tri, ne znaš ni sam jesi li pogodio.

Tad ozbiljno shvataš da je život kružni tok, ako pogriješiš opet ćeš doći na kružni tok da ispraviš grešku. Danas si bogat, sutra već siromašan, danas zdrav sutra bolestan... Život je nepredvidiv i uvijek naiđeš na kružni tok sa više izlaza. Izlaz izabereš sam, ako pogriješiš uvijek ima još kružnih tokova.

A možda su putokazi samo maska i za nas postoji samo jedan put koji nam je unaprijed predodređen, jer na kraju krajeva kada rezimiraš neke svoje postupke i odluke shvatiš da je moglo biti samo tako i nikako drukčije.

Bilo kako bilo, život je kružni tok i šta napraviš to ti se vrati. Kakiš u gaće kao beba pa te to dočeka i u starosti.

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
okt2019

"Onomatobleja Show"...

Da li su Srbi samo hrabri i rodoljubivi, Bošnjaci samo dobroćudni i gostoljubivi, a Hrvati kulturni...

21
okt2019

Gosti došli turistički

Kakva fantastična nedjelja je iza nas terenima širom dobojskih, derventskih, teslićkih, šamačkih i...

21
okt2019

Radi se na identifikaciji lica...

Policija preduzima radnje na utvrđivanju svih okolnosti prijave da je na džamiji u Kozarskoj Dubici...

21
okt2019

Almasa Asanov pronađena u Grad...

Šesnaestogodišnja Almasa Asanov iz Pridjela Gornjeg, čiji je nestanak prijavljen 16. oktobra, pronađ...