431 Objavljeno 15 oktobar 2019 Autor: David Pavlović

Najgledaniji rijaliti šou na našem prostoru je i dalje Narodna skupština Republike Srpske.

I pored velikog truda Milomira Marića, da svu slavu prenese na sebe i da svi pričaju o Parovima i Zadruzi, naš narod i dalje bira stariji i tradicionalniji rijaliti program.

Kako smo svjedoci svakodnevnih zgoda i nezgoda naših političara za vrijeme obavljanja mnogih teških poslova u ime naroda, jer narod ih je birao, da ne bi morao pored poslova od 400 maraka još misliti i o politici, birao je neke druge ljude.

Taman kada pomislimo da naši superjunaci odmaraju tokom vikenda i da se spremaju ponovo za ponedjeljak i novi radni dan, društvene mreže nam omogućiše da nam neki od njih pokažu šta to rade u svoje slobodno vrijeme.

A gle čuda, pa i oni su ljudi od krvi i mesa, pa ponekad pomisle i na sebe, a ne samo na narod. Uzmu malo slobodnog vremena zajedno sa još šest kamermana i pet tonaca, kompletnom režijom izađu na neki sportski teren i odigraju partiju basketa. Mi smo ipak zemlja košarke, pa je red da se to ispoštuje. Tako je i mladi Narodni poslanik Draško Stanivuković pokazao kakva fantastična umijeća ima sa košarkaškom loptom, pa se za čak nekoliko sekundi oslobodio svog čuvara, par desetina centimetara niže djevojke, koja je bespomoćno gledala šta se dešava. Pokazao nam je i sjajan šut sa distance, koji nismo vidjeli gdje je završio, ali sudeći po komentarima veoma je uspješan bio.

Koliku ljubav imaju prema svojim izabranicima, pokazali su njegovi fanovi u komentarima, salutirajući sa riječima "bravo za sve si rođen".

To je samo jedan u nizu košarkaških trendova među političarima. Sjetimo se samo maestralnog predsjednika Srbija, Aleksandra Vučića, koji je neiskusnom klincu od deset godina "zalijepio" Bobijevsku "bananu", da je mali vraćen u prvi razred.

No, to su ipak neki niži košarkaški rangovi. U većim košarkaškim rangovima, 1 na 1 basket igraju Tadić i Dačić, dok se na all-star takmičenju u trojkama bore Dodik i Izetbegović.

Vi koji igrate košarku, vama je svaki koš-koš, dok je našim predstavnicima svaki koš predstavlja poruku da su sposobni za sve.

U ovom kratkom video zapisu pokazao sam kako izgleda to kada političari igraju košarku i pokazuju da su "rođeni za sve".


...........................................................................................

 

 

 

 

Tekst je satiričnog karaktera,