Koliko puta uhvatim sebe kako pjevušim tekst neke pjesme, koju sam čuo u izlasku, u busu ili tako usput nekako. Tekst joj je, kako često kažemo „niđe veze“, ili „glup do bola“. A ima ih sijaset i sami to možete posvjedočiti. Čak takve greške prave i naše poznate, ajde da kažem zvijezde. Pročitajte par primjera, a uvjeren sam da ih i vi znate barem nekoliko primjera.

Tako nam Svetlana Ražnatović, popularna Ceca u svojoj pjesmi „39,2“  otpjeva „sa koliko nula piše se tuga, znam ja najbolje“. Kako zna, pitaj Boga. Biljana Jevtić nas je počastila sa pjesmom „Plitak potok“ u jednom dijelu strofe kazuje ovako „plitak potok, a voda duboka“.

Stanko Nedeljković Bađi u svom „Belom odelu“ kaže „belo, belo oko mene sve cipele, odelo crveni Porsche“. Kod Indire Radić u „Preko, preko“ je vjerovali ili ne „Ostavila riba more, htela bi da diše“. Zlata Petrović u „Oazi sreće“, zamislite „Ima ćerku i ona je žensko“.

Sljedeći primjer je izvodiv, ali ujedno i smiješan, kada Ana Bekuta zapjeva „Skinuo si ruku sa ramena njoj“.  Rada Manojlović u svojoj „Marakani“ ima hrabrosti kada je „Puno ko Markana, skačem bez padobrana“. Ana Nikolić u duetu sa Harisom Džinovićem u pjesmi pod nazivom „Vatra“ pokušala je da nam objasni da „ Moja ljubav ne pije vodu, plamen po telu mili, sa mnom nije u rodu i ne spava na svili“.

Naš narod kaže da je bolje i ružno pjevati nego lijepo plakati. Ali ipak, toliko ima pjesama pa izbjegavajte ovo, jer nas vjerovatno smatraju glupima, čim nam ovako nešto mogu plasirati.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
okt2019

"Onomatobleja Show"...

Da li su Srbi samo hrabri i rodoljubivi, Bošnjaci samo dobroćudni i gostoljubivi, a Hrvati kulturni...

21
okt2019

Gosti došli turistički

Kakva fantastična nedjelja je iza nas terenima širom dobojskih, derventskih, teslićkih, šamačkih i...

21
okt2019

Radi se na identifikaciji lica...

Policija preduzima radnje na utvrđivanju svih okolnosti prijave da je na džamiji u Kozarskoj Dubici...

21
okt2019

Almasa Asanov pronađena u Grad...

Šesnaestogodišnja Almasa Asanov iz Pridjela Gornjeg, čiji je nestanak prijavljen 16. oktobra, pronađ...