Poznat je sastav nove Vlade RS. U Vladi ima 16 ministarstava, iako su neka od njih reorganizovana. Kako je ATV ranije objavila, a potvrđeno je u ekspozeu mandatara Radovana Viškovića, u koji je ATV imala uvid, u ovoj Vladi ostaće i neki stari ministri. 

Tako će i dalje na čelu Ministarstva energetike i rudarstva, iako reorganizovanom, ostati Petar Đokić.  Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju vodiće i dalje Srebrenka Golić. Na čelu Ministarstva saobraćaja i veza, kako je ATV i pisala, ostaje Neđo Trninić, a poziciju neće mijenjati ni Zlatan Klokić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju. Ministar lokalne uprave i samouprave i dalje će biti Lejla Rešić.Ministarstvo pravde i dalje će viditi Anton Kasipović. Na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova ostaje Dragan Lukač.

Ministarstvo finansija vodiće Zora Vidović, aktuelni direktor Poreske uprave RS.  Ministar privrede i preduzetništva, kako je već pisala ATV, biće Vjekoslav Petričević, ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić. Ministar trgovine i turizma biće Dragica Kovač iz Foče.  Ministar prosvjete i kulture ,kako je ATV pisala, biće Natalija Trivić, ministar zdravlje i socijalne zaštite vodiće Alen Šeranić.

Duško Milunović biće ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS , a ministar za naučno- tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo biće, kako je i ATV pisala, Srđan Rajčević.

/Atv/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

23
sep2019

Torpedu derbi uz 11 žutih kart...

Minulog vikenda u Područnoj ligi Gradiška na rasporedu su bili mečevi šestog kola.

23
sep2019

Predsjednik FS RS Mile Kovačev...

Čitav život radio sam po propisima i pravilima, a tako će biti i ubuduće. Neću napustiti mjesto pred...

23
sep2019

Zbog alkohola policajci u Grad...

Na području Policijske uprave Gradiška tokom vikenda realizovana je akcija pojačane kontrole saobrać...

23
sep2019

Domaćin FK ''Republika Srpska'...

Na imanju Srpske bratske pomoći nedaleko od Čikaga domaćin 27. „Srbijede“, Fudbalski klub „Republika...