Poznat je sastav nove Vlade RS. U Vladi ima 16 ministarstava, iako su neka od njih reorganizovana. Kako je ATV ranije objavila, a potvrđeno je u ekspozeu mandatara Radovana Viškovića, u koji je ATV imala uvid, u ovoj Vladi ostaće i neki stari ministri. 

Tako će i dalje na čelu Ministarstva energetike i rudarstva, iako reorganizovanom, ostati Petar Đokić.  Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju vodiće i dalje Srebrenka Golić. Na čelu Ministarstva saobraćaja i veza, kako je ATV i pisala, ostaje Neđo Trninić, a poziciju neće mijenjati ni Zlatan Klokić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju. Ministar lokalne uprave i samouprave i dalje će biti Lejla Rešić.Ministarstvo pravde i dalje će viditi Anton Kasipović. Na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova ostaje Dragan Lukač.

Ministarstvo finansija vodiće Zora Vidović, aktuelni direktor Poreske uprave RS.  Ministar privrede i preduzetništva, kako je već pisala ATV, biće Vjekoslav Petričević, ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić. Ministar trgovine i turizma biće Dragica Kovač iz Foče.  Ministar prosvjete i kulture ,kako je ATV pisala, biće Natalija Trivić, ministar zdravlje i socijalne zaštite vodiće Alen Šeranić.

Duško Milunović biće ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS , a ministar za naučno- tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo biće, kako je i ATV pisala, Srđan Rajčević.

/Atv/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

20
jul2019

Počeli “Dani dijaspore” u Dubr...

Trodnevna manifestacija “Dani dijaspore” počela je nastupom kulturno-umjetničkih društava na stadion...

20
jul2019

Drugi Pub kviz u Gradišci iz p...

Zapisi iz svakodnevice jednog namćora (osjetljivog na zvuke) - dan tristo šesti.

19
jul2019

U Podgradcima grad napravilo u...

U posljednje vrijeme Gradiška se suočava sa sve češćim naletima nevremena koje za sobom ostavlja ozb...

19
jul2019

Srpčanin počinio krađu i tešku...

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 18.07.2019. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Ban...