583 Objavljeno 17 decembar 2018 Autor: Micro Mreza
Poznat je sastav nove Vlade RS. U Vladi ima 16 ministarstava, iako su neka od njih reorganizovana. Kako je ATV ranije objavila, a potvrđeno je u ekspozeu mandatara Radovana Viškovića, u koji je ATV imala uvid, u ovoj Vladi ostaće i neki stari ministri. 

Tako će i dalje na čelu Ministarstva energetike i rudarstva, iako reorganizovanom, ostati Petar Đokić.  Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju vodiće i dalje Srebrenka Golić. Na čelu Ministarstva saobraćaja i veza, kako je ATV i pisala, ostaje Neđo Trninić, a poziciju neće mijenjati ni Zlatan Klokić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju. Ministar lokalne uprave i samouprave i dalje će biti Lejla Rešić.Ministarstvo pravde i dalje će viditi Anton Kasipović. Na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova ostaje Dragan Lukač.

Ministarstvo finansija vodiće Zora Vidović, aktuelni direktor Poreske uprave RS.  Ministar privrede i preduzetništva, kako je već pisala ATV, biće Vjekoslav Petričević, ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić. Ministar trgovine i turizma biće Dragica Kovač iz Foče.  Ministar prosvjete i kulture ,kako je ATV pisala, biće Natalija Trivić, ministar zdravlje i socijalne zaštite vodiće Alen Šeranić.

Duško Milunović biće ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS , a ministar za naučno- tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo biće, kako je i ATV pisala, Srđan Rajčević.

/Atv/