Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, gostujući na TV1 odgovorio je na izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o dešavanjima u Banjluci posljednjih dana kada je u pitanju grupa Pravda za Davida.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je Davora Dragičevića i Muriza Memića, oca ubijenog Dženana Memića koji istinu o ubicama svog sina traži u Sarajevu.

“Razgovor sa Željkom Komšićem je bio čisto ljudski, govorili smo o koracima koje će preuzeti i onima koji su već preuzeti. (…) Kompromisa nema sa ubicama i zločincima.”

Na pitanje o tome kako komentariše navode da ruši institucije RS-a i samu Republiku Srpsku, Dragičević govori:

“Oni su privatizovali državu, ovo nije njihova država. Institucije su zločinačke i nisu u službi države. Ne poštuje se zakon, Ustav, ovo nijedno obilježje države nema.”

Dragičević nije dao nove informacije o navodima koji su demantovani, a koji se tiču učešća policijskih snaga iz drugih gradova BiH i Republike Srbije u dešavanjima na Trgu Krajine. Međutim, imao je konkretnu poruku za predsjednika Vučića koji je demantirao glasine: “Šta Vučić ima da traži ovdje? Ko je on? I on će tamo dobit šta treba!”, prenosi Oslobođenje.

Dragičević je potvrdio i da ima veze sa Sarajevom, ali ne onakve za kakve ga optužuju pojedinci.

“Naravno da imam veze sa Sarajevom. Rođen sam u Sarajevu. Moj advokat je iz Sarajeva, a rođen je u Banjaluci.”

 Advokat Anto Nobilo ranije je radio na slučaju Dragičević. U medijima je nakon dešavanja u Banjaluci komentarisao Pravdu za Davida, navodeći da je u pitanju bio građanski pokret u koji se oko izbora infiltrirala politika, te da je sve preraslo u prosvjed protiv funkcioniranja države.

“Anto Nobilo nije moj advokat. Bolje mu je da šuti. Moj jedini advokat je Ifet Feraget iz Sarajeva”, tim je riječima Dragičević komentarisao svog bivšeg saradnika.

Otac Davida Dragičevića kritikovao je i međunarodnu zajednicu, upozorivši ih da finansiraju one koji su Dragičevića uhapsili na blagdan.

“Počistili su sve. Ali sve će se vratiti u još većem broju, obilježja mog ubijenog djeteta”,odlučan je Dragičević.

Na samom kraju javljanja, Dragičević je ponovio ono što je za vrijeme večerašnjeg okupljanja rekao – u Banjaluci neće biti novogodišnjeg dočeka.

“Nema tu dočeka; mi odbrojavamo sa vjerom i istrajnošću da to sve riješimo i da ta godina bude obilježena kao početak jednog novog društva, novih institucija, da konačno krenemo živjeti kao ljudi.”

/N1/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

24
mar2019

Pobjeda Bisera za bijeg sa dna...

Uzbudljivo je ovog vikenda bilo na terenima Područne lige Gradiška. Na rasporedu je bilo 15. kolo, a...

24
mar2019

''Pozdrav proljeću'' okupio 20...

Tradicionalni planinarski pohod “Pozdrav proljeću” danas je na Kozari okupio oko 2.000 planinara iz...

24
mar2019

Marko je najmlađa žrtva NATO b...

Djetinjstvo i život dvogodišnjeg Marka Simića nesrećno su se završili kobnog 31. maja 1999. godine k...

24
mar2019

Jedinstvo deklasiralo Polet

Fudbaleri žeravičkog Jedinstva u okviru 18. kola Druge lige Republike Srpske grupa Zapad upisali su...