U organizaciji Udruženja "ReStart Srpska" danas je u Banjaluci održana mirna protestna šetnja građana, koji su zatražili smjenu Vlade Srpske jer nisu ispunjeni njihovi raniji zahjtevi.

"Mi već dva mjeseca potenciramo priču sa našim zahtjevima, koji su više nego realni i više nego razumni. Šta smeta ministru da vozi auto od 50.000 KM, a ne od 120.000 KM", rekao je Stefan Blagić iz ovog udruženja.

On je podsjetio da su se građani na potpisivanju ranije organizovane peticije izjasnili da ministri ne treba da voze tako skupocjene automobile.

Blagić je, takođe, podsjetio da su se ranije postavljeni zahtjevi odnosili na ograničavanje sredstava za kupovinu službenih automobila na 50.000 KM, smjena ministra prosvjete i kulture Srpske Daneta Maleševića, povećanja izdvajanja za kulturu i obezbjeđivanje udžbenika za djecu sa poteškoćama u razvoju na srpskom jeziku.

Par stotina građana se najprije okupilo na Trgu Krajine, odakle je krenulo u protestnu šetnju do zgrade Vlade Srpske, gdje su se, nakon kraćeg zadržavanja razišli.

Miloš Samardžić iz Mrkonjić Grada izjavio je da je ovdje došao zbog svoje djece i unučadi, jer ovako ne ide dalje „ lažu nas, kradu, ne rade ništa da nam bude lakše, mora se promjena na bolje desiti da nam ne bude kasno" dodao je Samardžić.

Protestna kolona kretala se trotoarom duž glavne ulice, a tokom protesta nije bilo nikakvih incidenata.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

17
okt2017

NBA Liga: Najava Zapadne konfe...

Kao što smo rekli u prethodnom članku, noćas počinje nova NBA sezona 2017/18, novi spektakl koji će...

17
okt2017

NBA Liga: Najava Istočne konfe...

Večeras počinje nova NBA sezona. U noći utorka na srijedu prvi duel igraju Klivlend i Boston (02.00)...

17
okt2017

Opštinska liga Gradiška 9. kol...

Okončani su svi mečevi devetog kola u Opštinskoj ligi Gradiška. Derbi jesenje polusezone odigran na...

17
okt2017

Područna liga Gradiška 10. kol...

Proteklog vikenda odigrani su svi mečevi desetog kola Područne lige Gradiška. Dva velika derbi susre...