U okviru projekta Savjetodavna podrška poslovnom upravljanju u Bosni i Hercegovini, preduzećima se nudi besplatno i prilagođeno poslovno savjetovanje za podsticanje uspješnog poslovanja preduzeća, te stvaranja novih radnih mjesta. Ispunjavanjem prijavnog obrasca za učešće na projektu Savjetodavne podrške poslovnom upravljanju, dobivate priliku da Vaše preduzeće bude odabrano za intenzivnu stručnu podršku u kreiranju prilagođenih strategija za rast i razvoj poslovanja.

Bitno je naglasiti da su mala i srednja preduzeća jedan od najvažnijih faktora sveobuhvatnog privrednog rasta, koja u Bosni i Hercegovini generiraju preko 60% ukupne zaposlenosti i preko 60% BDP-a. S ciljem podsticanja rasta i razvoja poslovnih subjekata projekt će omogućiti podršku priznatih Deloitte eksperata u kreiranju ciljanih rješenja za stvarne izazove sa kojima se susreću mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini.

Kako učešće može unaprijediti poslovanje preduzeća?

Učešće na projektu osigurava besplatnu poslovnu podršku lokalnih i regionalnih Deloitte eksperata, te uključuje podršku u sljedećim oblastima poslovanja:
– analiza ključnih poslovnih funkcija (razvoj proizvoda, proizvodnje, prodaje i marketinga, upravljanja ljudskim resursima i dr.) i identifikacija prilika za unapređenje poslovnih procesa;
– identificiranje jedinstvenih mjera za unapređenje poslovanja,
– pružanje podrške prilikom implementacije identificiranih mjera, kao i podršku za strateško upravljanje, planiranje, finansije i računovodstvo, zaštite okoliša, te drugih oblasti.

Podrška projekta je usmjerena prema preduzećima koja zadovoljavaju ispod navedene kriterije:
– imaju sjedište u široj regiji gradova Sarajeva, Banja Luke ili Mostara,
– imaju najmanje 10, a najviše 100 zaposlenika,
– da su u 100% privatnom vlasništvu,
– da su finansijski odgovorni u smislu uredne uplate poreza, doprinosa i drugih obaveza,
– da imaju stabilno i uspješno poslovanje, finansije i reputaciju, i
– da posluju najmanje 3 godine.

Ovaj poziv nije pogodan za sljedeća preduzeća koja su:
– registrovana kao samostalna djelatnost ili obrti,
– preduzeća u državnom/javnom vlasništvu,
– finansijske institucije,
– registrovana za obavljanje sljedećih djelatnosti: kockanja, lutrije i igara na sreću, proizvodnja i trgovina oružjem, proizvodnje duhana i duhanskih proizvoda,
– na listi isključenja IFC-a (International Finance Corporation),
– trenutno primaju sličnu podršku drugih donatora.

Očekivano trajanje projekta je 9 mjeseci, za vrijeme kojeg se očekuje aktivna saradnja izabranih preduzeća radi uspješnog ispunjenja ciljeva podrške.

Kako se zainteresovana preduzeća mogu prijaviti?

Ukoliko ste zainteresovani za navedenu besplatnu konsultantsku podršku i zadovoljavate gore navedene kriterije ili su Vam potrebne dodatne informacije:

– kontaktirajte putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. kako biste izrazili svoj interes, te dobili prijavni obrazac za popunjavanje i upute za prijavu, ili – posjetite web stranicu www.deloitte.com/ba kako biste preuzeli prijavni obrazac, te isti popunili i dostavili prema definiranim uputama.

Rok za prijavu je 31. januar 2019. godine.

U zavisnosti od broja primljenih prijava kao i finansijskih ograničenja projekta, preduzeća će biti rangirana u skladu sa projektnim ciljevima i kontaktirana.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=b1Ns0nnnTjw

/Mreza mira/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
jan2019

Fudbaleri Kozare upalili motor...

Novi šef strućnog štaba FK Kozara Igor Janković izvršio je danas prozivku prvotimaca i tako započeo...

21
jan2019

Moje savršene nesavršenosti

Prije sam se bojala sopstvene moći...

20
jan2019

Košarkaška liga za rekreativce...

Banjaluka po uzoru na gradove regiona, dobija biznis ligu u košarci za rekreativce. Ideja je potekla...

19
jan2019

Mladi inžinjer Šušak: Nauku tr...

Želimo da vas upoznamo sa jednim mladim i nadasve naprednim cvjećarem a to je ing. Uroš Šušak. Ovaj...