Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović posjetila je danas opštinu Srbac gdje je sa načelnikom i direktorima Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ i Centra srednjih škola „Petar Kočić“ razgovarala o projektu neformalne edukacije učenika u srednjim školama.

Naime, ovaj projekat Ministarstvo namjerava da realizuje, a kako je ministarka Davidović pojasnila njegov početak trebalo bi da bude upravo u srednjoškolskom centru u Srpcu.

– Ove aktivnosti resorno ministarstvo realizuje u skladu sa strateškim dokumentima, Omladinskom politikom i Strategijom za unapređenje i razvoj volontiranja i cilj je da mladim ljudima predstavimo značaj volontiranja i aktivnog učešća u društvu, kao i kako mogu putem volontiranja da doprinesu razvoju svojih lokalnih zajednica – istakla je Davidovićeva.

Ona je naglasila da je cilj ovih aktivnosti edukovati mlade ljude, upoznati ih sa mogućnostima koje im se nude u lokalnim zajednicama i na nivou Republike i animirati ih da ostanu na ovim prostorima.

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević izrazio je zadovoljstvo što je srednjoškolski centar u Srpcu odabran za početak realizacije ovog značajnog projekta.

– Počastvovani smo jer je riječ o značajnom projektu koji se tiče mladih ljudi. Posebno sam zadovoljan razumijevanjem resornog ministra za teme o kojima smo razgovarali, a tiču se svih resora u nadležnosti Ministarstva i očekujem podršku u narednom periodu za realizaciju tih projekata – rekao je Dragosavljević.

Direktor srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ Milenko Živanić kaže da je siguran da Srbac nije slučajno izabran kao polazna tačka za realizaciju projekta.

– Mislim da će projekat biti odlično biti prihvaćen i da će dati dobre rezultate – zaključio je Živanić.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta projekat realizuje u saradnji sa Volonterskim servisom Republike Srpske i savjetima učenika, a ukoliko srednjoškolci iskažu inicijativu i interesovanje Ministarstvo je spremno finansijski podržati njihove projekte.

/Srpskainfo/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

24
mar2019

Pobjeda Bisera za bijeg sa dna...

Uzbudljivo je ovog vikenda bilo na terenima Područne lige Gradiška. Na rasporedu je bilo 15. kolo, a...

24
mar2019

''Pozdrav proljeću'' okupio 20...

Tradicionalni planinarski pohod “Pozdrav proljeću” danas je na Kozari okupio oko 2.000 planinara iz...

24
mar2019

Marko je najmlađa žrtva NATO b...

Djetinjstvo i život dvogodišnjeg Marka Simića nesrećno su se završili kobnog 31. maja 1999. godine k...

24
mar2019

Jedinstvo deklasiralo Polet

Fudbaleri žeravičkog Jedinstva u okviru 18. kola Druge lige Republike Srpske grupa Zapad upisali su...