Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović posjetila je danas opštinu Srbac gdje je sa načelnikom i direktorima Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ i Centra srednjih škola „Petar Kočić“ razgovarala o projektu neformalne edukacije učenika u srednjim školama.

Naime, ovaj projekat Ministarstvo namjerava da realizuje, a kako je ministarka Davidović pojasnila njegov početak trebalo bi da bude upravo u srednjoškolskom centru u Srpcu.

– Ove aktivnosti resorno ministarstvo realizuje u skladu sa strateškim dokumentima, Omladinskom politikom i Strategijom za unapređenje i razvoj volontiranja i cilj je da mladim ljudima predstavimo značaj volontiranja i aktivnog učešća u društvu, kao i kako mogu putem volontiranja da doprinesu razvoju svojih lokalnih zajednica – istakla je Davidovićeva.

Ona je naglasila da je cilj ovih aktivnosti edukovati mlade ljude, upoznati ih sa mogućnostima koje im se nude u lokalnim zajednicama i na nivou Republike i animirati ih da ostanu na ovim prostorima.

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević izrazio je zadovoljstvo što je srednjoškolski centar u Srpcu odabran za početak realizacije ovog značajnog projekta.

– Počastvovani smo jer je riječ o značajnom projektu koji se tiče mladih ljudi. Posebno sam zadovoljan razumijevanjem resornog ministra za teme o kojima smo razgovarali, a tiču se svih resora u nadležnosti Ministarstva i očekujem podršku u narednom periodu za realizaciju tih projekata – rekao je Dragosavljević.

Direktor srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ Milenko Živanić kaže da je siguran da Srbac nije slučajno izabran kao polazna tačka za realizaciju projekta.

– Mislim da će projekat biti odlično biti prihvaćen i da će dati dobre rezultate – zaključio je Živanić.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta projekat realizuje u saradnji sa Volonterskim servisom Republike Srpske i savjetima učenika, a ukoliko srednjoškolci iskažu inicijativu i interesovanje Ministarstvo je spremno finansijski podržati njihove projekte.

/Srpskainfo/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

24
maj2019

Uskoro ''Prvi gradiški noćni c...

Nakon organizacije trećeg polumaratona i prve humanitarne trke na pet kilometara, Atletsko rekreativ...

24
maj2019

Poznati regionalni putopisac s...

Jedan od najvećih regionalnih putopisaca će poslije pređenih preko 40 zemalja svijeta i pet kontinen...

24
maj2019

Gradišci...

Stari grade na brodu od Save...

24
maj2019

Policijaska akcija u Prnjavoru...

U akciji "Polo", koju su zajedničkim snagama izveli pripadnici policijskih stanica Prnjavor i Laktaš...