Političke partije su ozbiljno shvatile pripreme za izbore, pa je ovih dana evidentna konsolidacija u njihovim redovima na području grada Gradiška. Sve su snage uprte u omladinu kao organ parije koji najčešće podnese najveći teret izbora.

Gradiški DEMOS je izabrao omladinsko rukovodstvo na čelu sa Draganom Blagojevićem gdje su na izbornoj skupštini omaldinci izabrali i 27 članova Gradske organizacije mladih DEMOS-a, radno predsjedništvo, verifikaciona komisija i kandidaciona komisija.

Nešto ranije "osvježeni" DNS je izabrao svoje omladinsko rukovodstvo, dok su Socijalisti ostali stabilni u organima omldine.

MSD Gradiška kao jedna od najozbiljnijih stranačkih organizacija u Republici Srpskoj polako kuje planove za izbore, relizujući nekoliko ozbiljnijih projekata na području grada.

Sa druge strane ni opozicija ne miruje, gdje je za sada PDP najaktivniji. PDP putem narodnog poslanika Draška Stanivukovića organizuje okrugle stolove, peticije i tako pridobija simpatije mladih, kod kojih je Stanivuković izuzetno popularan.

Ne treba zanemariti ni SDS koji ima dobro koordinaciju sa mjesnim odborima, koji se "upregnu" onda kada je najpotrebnije, no, neke značajnije aktivnosti mladih SDS-a u Gradišci do sada nismo imali.

Do lokalnih izbora je ostalo oko godinu ipo dana. Zasigurno partije znaju da cilj da se što više ljudi izvede na glasanje, pogotovo apstinenata. Upravo su mladi najveći apstinenti u našem društvu, pa onaj ko ih pridobije ima veliku šansku da osvoji izbore.

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

24
apr2019

Najmlađi grad u Republici Srps...

Istorija same Gradiške izdvaja se kao značajna.

24
apr2019

Danas se ne očekuje veća gužva...

Na graničnom prelazu u Gradišci se tokom današnjeg dana ne očekuje veće zadržavanje vozila, pa se sa...

23
apr2019

Predsjednik Skupštine Banjaluk...

Danas je predsjednik Skupštine grada Banjaluka gospodin Zoran Talić, došao u posjetu Košarkaškom klu...

23
apr2019

Uzgoj goveda u sistemu „krava-...

Pored niza poznatih uzgojnih oblika u govedarstvu u Sjedinjenim američkim državama se u poslednje vr...