Političke partije su ozbiljno shvatile pripreme za izbore, pa je ovih dana evidentna konsolidacija u njihovim redovima na području grada Gradiška. Sve su snage uprte u omladinu kao organ parije koji najčešće podnese najveći teret izbora.

Gradiški DEMOS je izabrao omladinsko rukovodstvo na čelu sa Draganom Blagojevićem gdje su na izbornoj skupštini omaldinci izabrali i 27 članova Gradske organizacije mladih DEMOS-a, radno predsjedništvo, verifikaciona komisija i kandidaciona komisija.

Nešto ranije "osvježeni" DNS je izabrao svoje omladinsko rukovodstvo, dok su Socijalisti ostali stabilni u organima omldine.

MSD Gradiška kao jedna od najozbiljnijih stranačkih organizacija u Republici Srpskoj polako kuje planove za izbore, relizujući nekoliko ozbiljnijih projekata na području grada.

Sa druge strane ni opozicija ne miruje, gdje je za sada PDP najaktivniji. PDP putem narodnog poslanika Draška Stanivukovića organizuje okrugle stolove, peticije i tako pridobija simpatije mladih, kod kojih je Stanivuković izuzetno popularan.

Ne treba zanemariti ni SDS koji ima dobro koordinaciju sa mjesnim odborima, koji se "upregnu" onda kada je najpotrebnije, no, neke značajnije aktivnosti mladih SDS-a u Gradišci do sada nismo imali.

Do lokalnih izbora je ostalo oko godinu ipo dana. Zasigurno partije znaju da cilj da se što više ljudi izvede na glasanje, pogotovo apstinenata. Upravo su mladi najveći apstinenti u našem društvu, pa onaj ko ih pridobije ima veliku šansku da osvoji izbore.

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

16
jul2019

Potpisan ugovor o izgradnji mo...

Predstavnici "Hrvatskih cesta" potpisali su danas u Zagrebu ugovor o početku izgradnje mosta na Savi...

16
jul2019

Ekipa Dvorac Bejić najbolja u...

Ekipa Dvorac Bejić trijumfovala je na petnaestom izdanju međunarodnog turnira u malom fudbalu „Gradi...

15
jul2019

BK "SUMMIT" se okiti...

Da svim snagama brane titulu najboljeg kluba u državi iz prethodne godine govori novi podatak kojim...

15
jul2019

SRC ''Lužani'': Uskoro turnir...

U organizaciji članova Sportskog društva ''Lužani 1985'' koje je nakon prekida prošle godine ponovo...