Opština Srbac isplatila je 7.500 KM za stipendiste u školskoj 2018/19. godini i 2.800 KM za porodice sa četvoro i više djece u okviru mjera za podršku pronatalitetnoj politici.

Prvu od ukupno šest mjesečnih stipendija u iznosu od 100 KM dobilo je 75 studenata državnih i privatnih fakulteta, među kojima su i studenti iz socijalnih i boračkih kategorija i studenti vukovci.

- Naredne rate stipendija biće isplaćivane u kontinuitetu, na mjesečnom nivou, a ostalo je da budu isplaćene stipendije za studente koji se nalaze na master studijama. Oni će jednokratno dobiti 600 KM. Iz budžeta smo za stipendije u ovoj godini izdvojili 60.000 KM - rekao je načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević.

Novčanu naknadu u iznosu od 100 KM dobilo je i 28 porodica sa četvoro i više djece na osnovu pravilnika o raspodjeli sredstava za podršku pronatalitetnoj politici opštine Srbac.

- Među novim mjerama je i pomoć mladim bračnim parovima za kupovinu građevinskog zemljišta za izgradnju kuća u iznosu do 2.000 KM - dodao je Dragosavljević.

/Glas Srpske/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

26
maj2019

FK ''Laminci'' šampion Opštins...

Fudbaleri Laminaca nakon sedam godina ponovo su postali član Područne lige RS – Gradiška.

25
maj2019

Mali heroj - Leon Radak

''Danas ja i Slobodan Boban Radak slavimo 5 godina braka. 😊 Danas se takođe u svijetu obilježava i d...

25
maj2019

Stihovi i note zažuborili pore...

Poezija nekoliko pjesnika popraćena zvucima frule, pozdravljena apaluzima publike, odzvanjala je kra...

25
maj2019

Naplata putarine po kilometru...

Izgradnja četiri naplatne stanice na autoputu Banjaluka - Gradiška je u završnoj fazi, a zatvoreni s...