Opština Srbac isplatila je 7.500 KM za stipendiste u školskoj 2018/19. godini i 2.800 KM za porodice sa četvoro i više djece u okviru mjera za podršku pronatalitetnoj politici.

Prvu od ukupno šest mjesečnih stipendija u iznosu od 100 KM dobilo je 75 studenata državnih i privatnih fakulteta, među kojima su i studenti iz socijalnih i boračkih kategorija i studenti vukovci.

- Naredne rate stipendija biće isplaćivane u kontinuitetu, na mjesečnom nivou, a ostalo je da budu isplaćene stipendije za studente koji se nalaze na master studijama. Oni će jednokratno dobiti 600 KM. Iz budžeta smo za stipendije u ovoj godini izdvojili 60.000 KM - rekao je načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević.

Novčanu naknadu u iznosu od 100 KM dobilo je i 28 porodica sa četvoro i više djece na osnovu pravilnika o raspodjeli sredstava za podršku pronatalitetnoj politici opštine Srbac.

- Među novim mjerama je i pomoć mladim bračnim parovima za kupovinu građevinskog zemljišta za izgradnju kuća u iznosu do 2.000 KM - dodao je Dragosavljević.

/Glas Srpske/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
nov2019

LVS "Most" vas poziv...

Već 10 godina radimo na osnaženju mladih i podstičemo ih na kreativno razmišljaje i izražavanje. U i...

20
nov2019

Kampanja studenata socijalnog...

Grupa studenata socijalnog rada iz Banja Luke danas je na Trgu Krajine održala kampanju u okviru pro...

20
nov2019

Sud izbjegava presuditi o zlou...

„Robne rezerve Republike Srpske“ uputile su danas urgenciju Okružnom privrednom sudu Banjaluka da do...

20
nov2019

Osumnjičeni za napad na novina...

Nedeljko Dukić, osumnjičeni za pokušaj ubistva novinara "BN televizije" Vladimira Kovačevića, nalazi...