Na narednim lokalnim izborima koji će se održati 2020. godine Gradiška će po prvi put birati gradonačelnika.

Upravo smo tim povodom na našoj fejsbuk stranici kreirali anketu u kojoj su građani mogli birati između aktuelnog gradonačelnika Zorana Adžića (SNSD) i narodnog poslanika Milana Švrake (PDP).

Pobjedu je odnio Adžić za 138 glasova, osvojivši ukupno 638 glasova, dok je Švraka osvojio 500 glasova. Sa 56 procenata koliko je Adžić osvojio u ovoj anketi, a koja je obuhvatila preko hiljadu građana što se statistički može uzeti kao reprezentativan uzorak ustvari pokazuje realno stanje kada je u pitanju izbor prvog čovjeka Gradiške.

Ukoliko bi pravili dublju analizu generalni zaključak je da su glasači mahom mlađa populacija. Kada pogledamo mašineriju koju posjeduje SNSD i njegov ogranak MSD svakako će u izbornom procesu sve aktivnosti omladine da se pojačaju, a MSD će da opravda očekivanja.

Sa druge strane primjetno je da su mnogi članovi DNS-a podržali Milana Švraku što ukazuje na to da postoji mogućnost formiranja kritičke mase ujedinjene u opoziciju. Do izbora je ostalo nešto manje od godinu ipo i mnoge stvari se mogu promjeniti, a od kandidata zavisi u kom smjeru.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

23
okt2019

U OŠ ''Vasa Čubrilović'' održa...

U cilju sprečavanja maloljetničke delikvencije i vršnjačkog nasilja, policijski službenici Policijsk...

23
okt2019

Jedna osoba poginula u saobrać...

Jutros se u 9 časova na magistralnom putu Kozarska Dubica-Gradiška, na raskrsnici ulica Preobražensk...

23
okt2019

Ovo su cijene mjesečnih karata...

Izmjenama i dopunama Zakona o javnim putevima, koji je usvojila Narodna skupština, vozače na auto-pu...

23
okt2019

Stravičan sudar na putu Dubica...

U stravičnoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila kod Kozarske Dubice poginula je jedna osoba, a če...