Na narednim lokalnim izborima koji će se održati 2020. godine Gradiška će po prvi put birati gradonačelnika.

Upravo smo tim povodom na našoj fejsbuk stranici kreirali anketu u kojoj su građani mogli birati između aktuelnog gradonačelnika Zorana Adžića (SNSD) i narodnog poslanika Milana Švrake (PDP).

Pobjedu je odnio Adžić za 138 glasova, osvojivši ukupno 638 glasova, dok je Švraka osvojio 500 glasova. Sa 56 procenata koliko je Adžić osvojio u ovoj anketi, a koja je obuhvatila preko hiljadu građana što se statistički može uzeti kao reprezentativan uzorak ustvari pokazuje realno stanje kada je u pitanju izbor prvog čovjeka Gradiške.

Ukoliko bi pravili dublju analizu generalni zaključak je da su glasači mahom mlađa populacija. Kada pogledamo mašineriju koju posjeduje SNSD i njegov ogranak MSD svakako će u izbornom procesu sve aktivnosti omladine da se pojačaju, a MSD će da opravda očekivanja.

Sa druge strane primjetno je da su mnogi članovi DNS-a podržali Milana Švraku što ukazuje na to da postoji mogućnost formiranja kritičke mase ujedinjene u opoziciju. Do izbora je ostalo nešto manje od godinu ipo i mnoge stvari se mogu promjeniti, a od kandidata zavisi u kom smjeru.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

18
avg2019

Foto dana: Bil Klinton u halji...

Nakon što je objelodanjeno da se milijarder optužen za pedofiliju Džefri Epstajn ubio, što je jedna...

18
avg2019

Stanje na graničnom prelazu u...

Na većini graničnih prelaza u Bosni i Hercegovini danas je prevladavala gužva. Gradiška posebno pred...

18
avg2019

Na većini graničnih prelaza gu...

Pojačan saobraćaj vozila i duža zadržavanja ovoga jutra bilježe se na izlazu iz BiH na graničnim pre...

17
avg2019

Okupili se nekadašnji članovi...

Nekada su gradiška ali i ostala sela u Bosni i Hercegovini imala dosta više života. Živost se osjeti...