Status penzionera u Srpcu nije na zavidnom nivou, jer prosječna penzija iznosi 302 KM, što je za oko 65 KM niže od prosječne penzije ili 440 KM niže od prosječne plate u Republici Srpskoj, rekao je sekretar opštinskog Udruženja penzionera Slavko Malešević.

On je dodao da ja barem za utjehu to što su penzije redovne, a u posljednje vrijeme i nešto povećane. Malešević je na nedavno održanoj godišnjoj sjednici Skupštine srbačkih penzionera rekao da su krajem 2018. godine u Srpcu bila 2.533 penzionera, što predstavlja oko 14 odsto ukupnog stanovništva ove opštine.

- Od toga su 2.440 penzionera ili njih 97 odsto članovi našeg udruženja, što je najveće organizovano članstvo u srbačkoj opštini. Starosnu penziju prima 52 odsto penzionera, porodičnu ili nasljednu 26, a invalidsku 21 odsto penzionera - rekao je Malešević.

Prema njegovim riječima, ove godine je predviđena rekonstrukcija Doma penzionera u Srpcu da bi članovi imali kvalitetnije uslove za provođenje slobodnog vremena. Malešević ističe da je to njihova želja, ali da to ne zavisi od njih već od republičkih institucija, jer se ovaj objekat još nalazi u vlasništvu Fonda PIO RS.

/Glas Srpske/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

20
nov2019

Kampanja studenata socijalnog...

Grupa studenata socijalnog rada iz Banja Luke danas je na Trgu Krajine održala kampanju u okviru pro...

20
nov2019

Sud izbjegava presuditi o zlou...

„Robne rezerve Republike Srpske“ uputile su danas urgenciju Okružnom privrednom sudu Banjaluka da do...

20
nov2019

Osumnjičeni za napad na novina...

Nedeljko Dukić, osumnjičeni za pokušaj ubistva novinara "BN televizije" Vladimira Kovačevića, nalazi...

20
nov2019

Sabor svetog arhangela Mihaila...

Srpska pravoslavna crkva i vjernici proslaviće sutra Sabor Svetog arhangela Mihaila - Aranđelovdan.