Status penzionera u Srpcu nije na zavidnom nivou, jer prosječna penzija iznosi 302 KM, što je za oko 65 KM niže od prosječne penzije ili 440 KM niže od prosječne plate u Republici Srpskoj, rekao je sekretar opštinskog Udruženja penzionera Slavko Malešević.

On je dodao da ja barem za utjehu to što su penzije redovne, a u posljednje vrijeme i nešto povećane. Malešević je na nedavno održanoj godišnjoj sjednici Skupštine srbačkih penzionera rekao da su krajem 2018. godine u Srpcu bila 2.533 penzionera, što predstavlja oko 14 odsto ukupnog stanovništva ove opštine.

- Od toga su 2.440 penzionera ili njih 97 odsto članovi našeg udruženja, što je najveće organizovano članstvo u srbačkoj opštini. Starosnu penziju prima 52 odsto penzionera, porodičnu ili nasljednu 26, a invalidsku 21 odsto penzionera - rekao je Malešević.

Prema njegovim riječima, ove godine je predviđena rekonstrukcija Doma penzionera u Srpcu da bi članovi imali kvalitetnije uslove za provođenje slobodnog vremena. Malešević ističe da je to njihova želja, ali da to ne zavisi od njih već od republičkih institucija, jer se ovaj objekat još nalazi u vlasništvu Fonda PIO RS.

/Glas Srpske/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

18
avg2019

Foto dana: Bil Klinton u halji...

Nakon što je objelodanjeno da se milijarder optužen za pedofiliju Džefri Epstajn ubio, što je jedna...

18
avg2019

Stanje na graničnom prelazu u...

Na većini graničnih prelaza u Bosni i Hercegovini danas je prevladavala gužva. Gradiška posebno pred...

18
avg2019

Na većini graničnih prelaza gu...

Pojačan saobraćaj vozila i duža zadržavanja ovoga jutra bilježe se na izlazu iz BiH na graničnim pre...

17
avg2019

Okupili se nekadašnji članovi...

Nekada su gradiška ali i ostala sela u Bosni i Hercegovini imala dosta više života. Živost se osjeti...