Nova anketa našeg portala koju smo realizovali na fejsbuk stranici, gdje smo ponudili građanima da biraju gradonačelnika Gradiške. Građani su mogli da biraju jedno od dva ponuđena imena, aktuelnog gradonačelnika Zorana Adžića (SNSD) i predsjednika GO SDS-a Gradiška Mirka Samardžije.

Ono što je posebno interesantno u odnosu na prethodnu anketu jesu rezultati glasanja, gdje je Samardžija odnio ubjedljivu pobjedu u odnosu na Adžića sa osvojenih 288 glasova u odnosu na Adžića koji je osvojio samo 147 glasova. Naizgled je Samardžija odnio ubjedljivu pobjedu, no, moramo obratiti pažnju na mnoge interesantne činjenice koje izlaze u prvi plan pogotovo ako uporedimo ovu anketu sa onom gdje je umjesto Samardžije stajalo ime Milana Švrake (PDP). Na toj anketi je glasalo preko hiljadu ljudi, a Adžić je bio bolji za oko 138 glasova.

Tokom trajanja te ankete SNSD je u posljednjem danu uključio svoju mašineriju i preokrenuo vođstvo koje je Švraka imao od prvog dana ankete. Ipak, i Samardžija ima šansu ukoliko konsoliduje redove i riješi struje u stranci koje su više pod uticajem SNSD-a nego SDS-a.

Ono što je očigledno jeste stav Zorana Adžića, da se Samardžiji da prednost i da Milan Švraka ne smije ni u kakvim kalkulacijama da pobijedi. Ove dvije ankete pokazuju da je Adžiću i SNSD-u stvarna prijetnja Milan Švraka, a da SNSD taktički pokušava izazvati u opoziciji raskol zamrzavajući on line glasače u borbi sa Samardžijom.

Bilo kako bilo, jedna stvar ostaje definitivna, a odnosi se na kadidaturu Zorana Adžića, koji trenutno nema ozbiljnog kanidata koji mu može stati nacrtu, ni iz svoje stranke ali ni iz opozicije izuzev Milana Švrake (PDP) za koga ostaje veliko pitanje hoće li izaći na crtu Adžiću.

 

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

23
sep2019

Torpedu derbi uz 11 žutih kart...

Minulog vikenda u Područnoj ligi Gradiška na rasporedu su bili mečevi šestog kola.

23
sep2019

Predsjednik FS RS Mile Kovačev...

Čitav život radio sam po propisima i pravilima, a tako će biti i ubuduće. Neću napustiti mjesto pred...

23
sep2019

Zbog alkohola policajci u Grad...

Na području Policijske uprave Gradiška tokom vikenda realizovana je akcija pojačane kontrole saobrać...

23
sep2019

Domaćin FK ''Republika Srpska'...

Na imanju Srpske bratske pomoći nedaleko od Čikaga domaćin 27. „Srbijede“, Fudbalski klub „Republika...