Za izgradnju i sanaciju vodoprivrednih objekata na području Srpca u toku ove i sljedeće godine biće uloženo najmanje 8,5 miliona KM, zaključak je sa sastanka načelnika opštine Mlađana Dragosavljevića sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS i Javnog preduzeća “Vode Srpske”.

S ciljem jačanja sistema odbrane od poplava planirana je sanacija obaloutvrda na pet najugroženijih lokacija. Riječ je o obaloutvrdama u Liliću, Prijebljezima, Bajincima, Glamočanima i lokalitetu kod Vrbaskog mosta, a za najveći broj njih već je izrađen projekat i dostavljen resornom ministarstvu. Prema najavama iz ministarstva, radovi bi trebalo da počnu kada i građevinska sezone sljedeće godine.

- Očekujemo da bi vrijednost ovih projekata mogla iznositi između 4,5 i pet miliona KM. Do kraja ovog ljeta biće završena i rekonstrukcija crpne stanice u Poveliču u vrijednosti od 700.000 KM i biće zadovoljavajućeg kvaliteta po svim parametrima. Nastavak rekonstrukcije crpnih stanica uslijediće nakon završetka svih procedura predviđenih ugovorom - rekao je pomoćnik ministra za vodoprivredu Milan Gavrić.

Paralelno s tim do kraja godine biće završena rekonstrukcija vrbasko-savskog nasipa, za šta će Vlada RS izdvojiti oko 3,1 milion KM.

- Radovi su započeli još u oktobru prošle godine i narednih mjeseci će se odvijati planiranom dinamikom - kazao je Dragosavljević.

Sastanku u Srpcu prisustvovali su i direktor JU “Vode Srpske” Miroslav Milovanović i pomoćnik direktora za finansije Milan Trninić.

/Glas Srpske/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

17
jul2019

Šta sa sobom nosi fejsbuk apli...

Napravite kvalitetne selfije na kojima će vam zavidjeti čak i sjajni časopisi, uz svega par dodira!...

17
jul2019

PU Gradiška održala pres konfe...

U Policijskoj upravi Gradiška, danas 17.07.2019. godine, održana je pres konferencija za novinare na...

17
jul2019

Kako najlakše preći granicu u...

Jedna od najvećih briga kako Gradiščana tako i svih stanovnika koji prelaze preko Graničnog prelaza...

16
jul2019

Potpisan ugovor o izgradnji mo...

Predstavnici "Hrvatskih cesta" potpisali su danas u Zagrebu ugovor o početku izgradnje mosta na Savi...