Za izgradnju i sanaciju vodoprivrednih objekata na području Srpca u toku ove i sljedeće godine biće uloženo najmanje 8,5 miliona KM, zaključak je sa sastanka načelnika opštine Mlađana Dragosavljevića sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS i Javnog preduzeća “Vode Srpske”.

S ciljem jačanja sistema odbrane od poplava planirana je sanacija obaloutvrda na pet najugroženijih lokacija. Riječ je o obaloutvrdama u Liliću, Prijebljezima, Bajincima, Glamočanima i lokalitetu kod Vrbaskog mosta, a za najveći broj njih već je izrađen projekat i dostavljen resornom ministarstvu. Prema najavama iz ministarstva, radovi bi trebalo da počnu kada i građevinska sezone sljedeće godine.

- Očekujemo da bi vrijednost ovih projekata mogla iznositi između 4,5 i pet miliona KM. Do kraja ovog ljeta biće završena i rekonstrukcija crpne stanice u Poveliču u vrijednosti od 700.000 KM i biće zadovoljavajućeg kvaliteta po svim parametrima. Nastavak rekonstrukcije crpnih stanica uslijediće nakon završetka svih procedura predviđenih ugovorom - rekao je pomoćnik ministra za vodoprivredu Milan Gavrić.

Paralelno s tim do kraja godine biće završena rekonstrukcija vrbasko-savskog nasipa, za šta će Vlada RS izdvojiti oko 3,1 milion KM.

- Radovi su započeli još u oktobru prošle godine i narednih mjeseci će se odvijati planiranom dinamikom - kazao je Dragosavljević.

Sastanku u Srpcu prisustvovali su i direktor JU “Vode Srpske” Miroslav Milovanović i pomoćnik direktora za finansije Milan Trninić.

/Glas Srpske/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

19
jan2020

Oprez vozačima: na cestama sni...

Saobraćaj se u Republici Srpskoj odvija po vlažnim i klizavim kolovozima, dok u višim planinskim pre...

19
jan2020

Plivanje za Časni krst u Gradi...

Prvi do časnog krsta na Savi u Gradišci doplivao je mladi pripadnik Policijske uprave Gradiška Vaso...

19
jan2020

Kotlari iz Vilusa: Rakijom i p...

U selu Vilusi kod Gradiške, iz kazna napunjenog komovinom prošlogodišnjeg roda šljive, potekla je ra...

18
jan2020

Pomozimo Stefanu Jokiću da sku...

Humanitarno veče za pomoć u liječenju osamnaestogodišnjeg Stefana Jokića iz Gradiške biće održano u...

Joomla! Debug Console

Sesija

Informacije profila

Iskorišćenost memorije

Upiti baze podataka