Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da će Ministarstvo uvesti više mjera usmjerenih ka podršci i nabavci sistema koje mogu umanjiti štetu od nevremena na poljoprivrednim usjevima.

Ministar je, nakon posjete Fabrici stočne hrane "Farmofit" u Gradišci rekao da su to sistemi za navodnjavanje, zaštitu od mraza i grada i podrška kod osiguranja poljoprivrednih usjeva. 

"Ministarstvo obezbjeđuje polovinu sredstava za svakog proizvođača koji osigura svoju proizvodnju i proizvođači moraju shvatiti da ne postoji nijedna država na svijetu koja može nadoknaditi štetu do koje dolazi u sve češćim vremenskim nepogodama", kaže Pašalić. 

On je ocijenio da je nemoguće da Ministarstvo sanira tu štetu i da to moraju raditi osiguravajuće kuće. 

"Poljoprivrednci su sve više zainteresovani za polise osiguranja, o čemu govori podatak da smo 2018. godine prvi put iskoristili sva sredstva za subvencije, dok prethodnih godina to nije bio slučaj", naveo je Pašalić. 

On je pozvao proizvođače da, osim toga što investiraju u sisteme koji obezbjeđuju izvjesniju proizvodnju, osiguravaju i svoje usjeve. 

/MM/Nezavisne/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

23
sep2019

Torpedu derbi uz 11 žutih kart...

Minulog vikenda u Područnoj ligi Gradiška na rasporedu su bili mečevi šestog kola.

23
sep2019

Predsjednik FS RS Mile Kovačev...

Čitav život radio sam po propisima i pravilima, a tako će biti i ubuduće. Neću napustiti mjesto pred...

23
sep2019

Zbog alkohola policajci u Grad...

Na području Policijske uprave Gradiška tokom vikenda realizovana je akcija pojačane kontrole saobrać...

23
sep2019

Domaćin FK ''Republika Srpska'...

Na imanju Srpske bratske pomoći nedaleko od Čikaga domaćin 27. „Srbijede“, Fudbalski klub „Republika...